Rij bij Apple Store Covent Garden Londen

Ook voor de Apple Store in Londen (Covent Garden) staan mensen in de rij voor de iPhone 4S

Vandaag ligt de iPhone 4S in de winkels in een select aantal landen. Wereldwijd heeft dit geleid tot een stormloop op de nieuwe iPhone. Ver voor openingstijden stonden er al lange rijen.

Apple brengt de iPhone 4S in drie fases uit:

  1. vandaag (14 oktober) in de belangrijkste markten (Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk, Duitsland)
  2. over 2 weken (28 oktober) in onder meer Nederland en België
  3. daarna (dit kwartaal) in resterende landen

Eerste iPhone 4S verkopen in Australië

De Apple Store in Sydney was dankzij het tijdsverschil als eerste aan de beurt. Apple-medewerkers zongen de wachtenden toe voor de deuren van de zaak werden geopend. Dit terwijl enkele meters verder Samsung een ludieke actie is gestart: de telefoonfabrikant biedt vlak naast de Apple Store in Sydney de Galaxy S II aan voor slecht twee Australische dollars. Dit leidt volgens Australische media tot rijen die zelfs voor de Apple Store langs gaan.

iPhone 4S feestje in Japan

In de Japanse hoofdstad Tokio maakte Softbank, één van de providers die de iPhone 4S mogen verkopen, er een feestje van. CEO Masayoshi Son zelf reikte de eerste iPhone uit. De rij was korter dan voorgaande jaren. Wel moesten mensen langer wachten omdat verkoopsystemen vastliepen.

Ook Apple-oprichter Wozniak in rij voor iPhone 4S

Naast vele duizenden anderen stond er vandaag ook een bijzondere verschijning in de rij voor een iPhone 4S. Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, sloot zich donderdagavond (Amerikaanse tijd) aan in de rij voor een Apple Store in Californië.

Dat laat Wozniak zelf weten via Twitter:

The long wait begins. I’m first in line. The guy ahead was on the wrong side and he’s pissed.

De man die samen met Steve Jobs Apple oprichtte had uiteraard gewoon via Apple een iPhone 4s kunnen regelen, maar koos ervoor in de rij te gaan staan. Overigens net als bij de lancering van de iPhone 3GS in 2009 en iPhone 4 in 2010.

Eerbetoon aan Apple-topman Steve Jobs

Veel wachtenden bewijzen eer aan de recent overleden Apple-topman Steve Jobs. Volgens geruchten is de nieuwe iPhone aan de (toen nog doodzieke) Jobs opgedragen: de 4S  in de iPhone 4S zou staan voor ‘4 (For) Steve’.

Nederlandse release iPhone 4S: 28 oktober

In Nederland moeten we vandaag nog precies twee weken wachten. Vanaf 28 oktober ligt de iPhone 4S hier in de winkels. We zullen je op iPhone5.nl op de hoogte blijven houden van iPhone 4S prijzen en aanschafmogelijkheden. Wil je een mailtje wilt ontvangen zodra de prijzen beschikbaar zijn? Meld je dan aan voor de e-mailalert.