Chinezen met iPhone 5De iPhone 5 is in China een geweldig succes. In het eerste verkoopweekend is het toestel al ruim 2 miljoen keer verkocht, dat maakte Apple vandaag bekend. Nog nooit had Apple zo een goed verkoopweekend in China.

China is een belangrijke markt voor de iPhone 5. Het land telt ruim 1 miljard mobiele telefonie gebruikers. Maar ook de andere Apple producten zijn in trek. CEO Tim Cook geeft in een verklaring aan dat de Chinezen niet kunnen wachten tot ze de producten van Apple kunnen gaan gebruiken:

Customer response to iPhone 5 in China has been incredible, setting a new record with the best first weekend sales ever in China. China is a very important market for us and customers there cannot wait to get their hands on Apple products.

Bij de verkoop van de iPhone 4S braken er bij de Chinese Apple Stores nog rellen uit vanwege een te lage voorraad. Bij de iPhone 5 release werd er door Apple gekozen voor een andere aanpak. Geïnteresseerden konden vooraf hun iPhone 5 reserveren, om zeker te zijn van het toestel. Ook werd de iPhone 5 direct al verkocht bij de telecomproviders, om zo de druk bij de Apple Stores weg te nemen.

Vorig jaar was de Chinese markt nog goed voor 16% van Apple’s omzet.

Wereldwijd succes iPhone 5

In september dit jaar werd de iPhone 5 gelanceerd in de Verenigde Staten en acht andere landen. Toen werden er tijdens het openingsweekend vijf miljoen exemplaren verkocht. Diverse analisten verwachten dat Apple dit jaar in totaal 46,5 miljoen iPhones 5 kan verkopen.

Eind dit jaar is het toestel in meer dan 100 verschillende landen verkrijgbaar. Dit maakt de iPhone 5 tot de snelst uitgerolde iPhone dusver.