Vanavond is het dan eindelijk zover! Na 15 maanden wachten komt Apple met de aankondiging van de nieuwste iPhone. Of worden het misschien wel 2 modellen? Na 19:00 uur komen we het allemaal te weten. iPhone5.nl verzamelt uiteraard alle berichten en plaatst ze dezelfde avond nog op de site. Maar wil je er echt als allereerste bij zijn, dan biedt een live video stream wellicht de oplossing.

Let’s Talk iPhone: Video stream

Let's talk iPhone

Apple zelf verzorgt helaas geen live video stream, dus je bent afhankelijk van de bloggers die met camera in de zaal zitten om het event te volgen. Houdt wel rekening met matige kwaliteit en overbelaste servers. Als je een poging wilt wagen dan kun je het best de volgende liveblogs raadplegen:


Hieronder is een live verbinding met de Nederlandse verslaggevers van One More Thing. Mocht de verbinding vastlopen probeer dan te refreshen door middel van F5.


Live Video streaming by Ustream

Heb je iets meer geduld? Wacht dan even een paar uur tot na de presentatie. iPhone5.nl heeft al het nieuws dan voor je op een rijtje gezet en de officiële Apple conferentie video kun je hier dan op goede kwaliteit bekijken. Wil je dat wij je direct na het Apple Event per e-mail op de hoogte houden van de nieuwtjes? Meld je aan voor de iPhone 5 e-mailalert. Dan sturen wij je vanavond nog een mailtje met de hoogtepunten.

Wat kun je verwachten van het Apple iPhone Event?

Eindelijk: de iPhone 5

iOS 5Om te beginnen met het belangrijkste: vanavond zal de nieuwe iPhone gepresenteerd worden! Klanten zitten te springen om een iPhone met betere batterij, camera en CPU. Van de huidige iPhone gebruikers in de VS gaat 46% de iPhone 5 aanschaffen. Verder verwacht men een groter scherm en een vernieuwd design.

Tim Cook in de spotlight

Tim Cook presenteert iPhone 5Waar we zo vertrouwd waren met Steve Jobs, zal vanavond een nieuwe topman op het podium staan. Apple CEO Tim Cook zal de keynote doen. Alle ogen zijn op hem gericht, met de grote vraag: kan hij hetzelfde enthousiasme teweegbrengen als we van Jobs zo vaak gezien hebben? Geen gemakkelijke opgave. Volgens geruchten zal Steve Jobs overigens wel aanwezig zijn tijdens het evenement.

iCloud: hoe werkt het echt?

iCloud (iOS 5)In juni werd Apple iCloud al getoond. Vanavond kunnen we echt zien hoe handig deze dienst is. Verwacht wordt dat iCloud een aanzienlijk deel van de presentatie vult. Apple iCloud is een belangrijke stap voorwaarts. Vanavond zal het gedemonstreerd worden met de iPad en de nieuwe iPhone.

Apple TV: nu ook in Nederland

Apple TVApple zal de vernieuwde versie van Apple TV beschikbaar maken in 7 nieuwe landen, waaronder Nederland. De nieuwe Apple TV heeft een verbeterde interface en een aantrekkelijke prijs. De verkoopprijs zal vergelijkbaar zijn met de $ 99 die het apparaat in de VS kost. Overigens komt de Apple TV tegelijkertijd ook in België en Luxemburg uit.

Facebook (the beginning of a beautiful friendship)

Facebook appApple en Facebook zijn hebben na eerdere strubbelingen de strijdbijl begraven. Volgens technologie expert Robert Scroble (nota bene via Google +) wordt er vanavond een knallende Facebook deal aangekondigd. Gezamenlijk gaan ze de strijd met Google aan, te beginnen met de langverwachte Facebook iPad app.