Apple Worldwide Developers Conference 2011De World Wide Developers Conferentie is dit jaar van maandag 6 juni tot en met 10 juni. Als vanouds vindt de ontwikkelaarsconferentie van Apple plaats in het Moscone West Center in San Francisco. De WWDC was de afgelopen jaren de plek waar de nieuwe iPhone aan de wereld werd getoond. In 2011 kun je dus 6 juni vrijhouden voor de keynote van Steve Jobs of Philip Schiller.

Geen iPhone 5 in 2011?

Op de WWDC 2011 waarschijnlijk een eerste preview van iOS 5 en Mac OS X 10.7 Lion. Maar er gaan ook geruchten dat de conferentie helemaal in het teken zal staan van software en er geen nieuwe hardware getoond wordt! Volgens The Loop krijgen we dit jaar geen nieuwe iPhone 5 te zien.  Dit zou een breuk betekenen met vorige versies van de WWDC, waar op dag 1 een volgende generatie iPhone werd gelanceerd.

De Japanse blog Macotakara.jp ondersteunt dit gerucht. Volgens deze bron gaat Apple pas eind dit jaar de iPhone 5 produceren en is het toestel pas vanaf begin 2012 te koop. Apple zou de lanceerdatum van de nieuwe iPhone in januari willen laten plaatsvinden, net als ze dit jaar gedaan hebben met de iPhone 4. Volgens de website kost de productie van de aluminium behuizing van de iPhone 5 meer voorbereiding. Eerder meldde een Chinese site al dat de iPhone 5 pas in het derde kwartaal van 2011 in productie zal gaan.

Of toch een iPhone 5 op 6 juni?

Met de release van de iPhone 4 en de iPad 2 is gebleken dat Apple de vraag nauwelijks aankan. Dit leidde tot kleine productiefoutjes (denk aan de iPhone 4 Death Grip en de iPad 2 backlight bleeding). Dit zou een argument kunnen zijn om de iPhone 5 niet in juni, maar pas in september of januari te lanceren. Dit geeft Apple meer tijd om de productiekwaliteit en de distributie op orde te krijgen.

Volgens iPhone5.nl is het echter onwaarschijnlijk dat 2011 voorbij gaat zonder iPhone 5 release. Apple zal met een nieuwe iPhone komen om concurrentie, consument en aandeelhouders zoet te houden. We zullen echter nog even moeten wachten tot maandag 6 juni. Dan weten we het pas zeker, als Schiller of Jobs de nieuwe iPhone aan de wereld toont.

De World Wide Developers Conferentie