Het gebruik van Passbook in Nederland begint langzaam op gang te komen. Eerder vertelden wij je al hoe je historische tickets op je iPhone kunt zetten, maar inmiddels hebben ook de huidige retailers de mogelijkheden van Passbook ontdekt. Vandaag is er een interessant platform gestart waar alle passbooks verzameld worden.

Mypassbook

Mypassbook.nlMypassbook.nl is het eerste consumentenplatform in Nederland waar alle passbook coupons op een plek te vinden zijn. Het biedt passbook kortingen bij onder andere ANWB, Greetz, Centralpoint, Sunday’s iSpray, Kijkshop, Hunkemöller, Scheer en Foppen,  Marlies Dekkers, maar ook lokale winkels zijn er te vinden. Bestaande Passbook kortingscoupons zijn hier ook vindbaar.

Mypassbook.nl is een gezamelijk initiatief van Mobile Strategy en Mobile Marketing Nederland. Richard Otto (Mobile Marketing Nederland):

Tot op heden wordt Passbook in Nederland nog zeer beperkt gebruikt. Sterker nog: veel iPhone gebruikers weten totaal niet wat de mogelijkheden van Passbook zijn. Met mypassbook.nl willen we een centraal platform creeëren waar alle coupons te vinden zijn.

Over Passbook

Alle iPhone’s met iOS versie 6 of hoger beschikken standaard over de Passbook APP. Het is een mobiele wallet om eenvoudig bioscoopkaarten, instapkaarten, kortingskaarten en klantenkaarten te bewaren op je iPhone. Door het haarscherpe retina-scherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes zonder enige moeite lezen en herkennen. Passbook biedt dus eindeloze mogelijkheden en is Apple’s manier om je mobieltje als een soort digitale  portemonnee te gebruiken.