Hoe enthousiast ben jij over de nieuwe iPhone 5? Vanavond krijgen we voor het eerst echt te zien hoe het toestel eruit ziet. Ter voorbereiding heeft iPhone5.nl een onderzoek gehouden onder iPhone 5 fans met interessante uitkomsten. Zou jij bijvoorbeeld 2 weken celibatair leven om de iPhone 5 eerder te krijgen?

Wat geef jij op om eerder de iPhone 5 te krijgen?

Wij vroegen aan 500 van onze fans op Facebook wat zij zouden opgegeven om 2 weken eerder de iPhone 5 in handen te hebben. De resultaten zijn opvallend: 1 op de 6 respondenten (17%) zou 2 weken seks opgeven om 2 weken eerder met de nieuwe iPhone te kunnen spelen.

Grafiek: 17% iPhone fans heeft 2 weken geen seks over voor iPhone 5

Seks bleek overigens wel een stuk moeilijker op te geven dan koffie of alcohol:

  • 45% raakt 2 weken geen koffie aan, in ruil voor een vroegere iPhone 5.
  • 38% laat 2 weken zijn of haar alcoholische versnapering staan, om eerder de iPhone 5 te krijgen.

Het duurt waarschijnlijk nog een maand voordat de iPhone 5 in Nederland beschikbaar is. Het lijkt erop dat veel fans zo erg zitten te springen om een nieuwe iPhone dat ze zonder veel moeite afstand doen van fysieke intimiteit om maar 14 dagen eerder met de iPhone 5 te kunnen spelen.

Fans kijken uit naar groter iPhone 5 scherm

Ook hebben we aan een groep iPhone 5 fans gevraagd welke upgrade ze het liefst willen zien in de nieuwe iPhone. De keuze was hierbij beperkt tot 10 mogelijke vernieuwingen. De jaarlijkse batterij update (standaard nummer 1 wens) is hierbij buiten beschouwing gelaten. We waren benieuwd naar de populariteit van de verschillende iPhone geruchten.

Maar liefst 49% van de Nederlandse iPhone fans (n=344) koos voor een groter scherm (minimaal 4″) als meest gewenste iPhone 5 upgrade. Een nieuw design en een krachtiger processor volgden op enige achterstand, met 22% en 10% van de stemmen.

Welke upgrade wil je het liefste zien in de iPhone 5? What's the no. 1 upgrade you'd like to see in the iPhone 5?

Dezelfde vraag is gesteld aan een kleinere groep Engelstalige iPhone 5 fans (212 respondenten). Opvallend genoeg kozen die overtuigend voor een nieuw design. Bijna 2 op de 3 respondenten vond dat de meest gewenste update. Met 16% van de stemmen volgde het grotere scherm hier op plek 2.

Softwarematig wordt er ook met smart gewacht op de nieuwe iPhone. De beste verbeteringen in iOS6 vinden de iPhone 5 fans Facebook integratie (49%) en de nieuwe mogelijkheden en talen van Siri (32%).