Er is nog nooit zo erg naar een nieuw toestel uitgekeken als naar de iPhone 5. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau ChangeWave onder ruim 4.000 Amerikanen.

Er is bijna 50% meer vraag naar de nieuwe iPhone dan naar de iPhone 4S. En dat terwijl de iPhone 4S de meest verkochte smartphone in de geschiedenis is.

50% meer vraag naar iPhone 5 dan naar iPhone 4S

Samsung Galaxy S3 wint terrein

De Samsung Galaxy S3 is in de afgelopen maanden al 10 miljoen keer verkocht. Dat meldde Samsung gisteren in een persbericht. De concurrent van de iPhone 5 heeft hiermee de resultaten van hun laatste succes, de Galaxy S2, ruimschoots overtroffen. Dit toestel deed er ruim 5 maanden over voordat de 10 miljoen bereikt was. Volgens analisten loopt dit aantal op tot 15 miljoen indien Apple rond de herfst geen nieuwe iPhone aankondigt.

iPhone verkoopcijfers onovertroffen

Samsung moet nog altijd buigen voor de verkoopcijfers van de iPhone. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er al ruim 35 miljoen iPhones verkocht. De laatste drie maanden van 2011 waren dit er ruim 37 miljoen. Apple presenteert vandaag de cijfers van het afgelopen kwartaal. De verwachting is dat het aantal verkochte iPhone is teruggelopen doordat veel mensen wachten op de iPhone 5.