De nieuwste iPhones, de 5s en 5c, hebben een langere accuduur ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 5. Dit blijkt uit documenten van goedkeuringsinstantie FCC.

Eerder berichtte we al over het feit dat er meer ruimte zou zijn voor een grotere accu. Dit werd mede veroorzaakt door de nieuwe indeling van onderdelen in de iPhones en het smallere moederbord. Nu blijkt dus dat niet alleen de batterij groter is, maar dat de cappaciteit ook flink is gestegen.

Vergelijking met iPhone 5

Uit onderstaande tabel blijkt dat de capaciteit van de iPhone 5C met minimaal 5% is gestegen. De iPhone 5s doet het zelfs nog beter met een stijging van bijna 10% .

Vergelijking accu

Ook in de gebruiksduur van de nieuwste iPhones is het verschil terug te zien. Zowel de iPhone 5s en 5c gaan langer mee. In standby-mode gaan de nieuwste iPhones 250 uur mee, terwijl dat bij de iPhone 5 nog 200 uur was.

Langer bellen en internetten

Ook kun je nu langer internetten en bellen. Kon je met je iPhone 5 nog 8 uur bellen via 3G, nu is dat 10 uur.
Hetzelfde geldt voor het internetten via 4G op je iPhone. In plaats van 8 uur surfen op het internet, kan dat nu ongeveer 10 uur.

Voor internetten via 3G geldt wel nog dezelfde surftijd. Dit was 8 uur en blijft met de iPhone 5s en 5c ook 8 uur. Mogelijk komt dit door hardware-matige verbeteringen, zoals de vingerprintscanner en de ondersteuning van meerdere 4G-banden.

Met de stijging van de batterijcappaciteit komt een lang gekoesterde wens uit. Je hoeft je met de iPhone 5s en 5c minder zorgen te maken over hoe lang je telefoon nog mee gaat.