Na alle geruchten over de verwachte specificaties van de iPhone 5 weten we inmiddels wat Apple écht geïntroduceerd heeft. De komende periode zullen we op iPhone5.nl in detail ingaan op de iPhone 5 specificaties. Maar misschien is het ook interessant om te kijken wat er juist niet op de iPhone 5 zit.

5 dingen die niet op de nieuwe iPhone 5 zitten

Universele oplader

EU wetgeving schrijft voor dat alle mobiele telefoons over een micro-USB aansluiting moeten beschikken. Hierdoor zouden netadapters niet meer bij elk toestel meegeleverd hoeven te worden. Je kan immers bij een nieuwe telefoon nog steeds je oude adapter gebruiken. Apple lijkt deze verplichting aan zijn laars te lappen: met Lightning wordt juist een nieuwe connector geïntroduceerd. Er is wel een Lightning to micro-USB adapter te koop in de Apple Store, maar waarschijnlijk wordt deze niet gratis meegeleverd in Europa.

NFC

Als sinds januari 2011 doen geruchten de ronde dat de iPhone 5 een NFC chip bevat. Apple’s Senior Vice President Phil Schiller legt in een interview met AllThingsD uit hoe het zit: “Passbook does the kinds of things customers need today.” Passbook is dus volgens Apple voldoende als losse applicatie en werkt zonder bestaande betaalsystemen.

Draadloos opladen

De eerste concurrerende smartphones die draadloos kunnen opladen, dienen zich al aan (Nokia Lumia 920). Waarom is Apple hier niet in mee gegaan? Phil Schiller zegt hierover: “Having to create another device you have to plug into the wall is actually, for most situations, more complicated.”

Wi-Fi Direct

Wi-Fi Direct is een standaard waarmee apparaten gegevens kunnen uitwisselen zonder accesspoint. Volgens enkele geruchten (iMore) zou de iPhone 5 worden uitgerust met deze nieuwe techniek. Hiermee zou je bijvoorbeeld heel makkelijk data van de ene iPhone naar de andere kunnen sturen.

Compleet nieuw design (met nieuwe kleurtjes)

Is de iPhone uitontwikkeld qua design? Is de iPhone 4 het ultieme ontwerp voor een smartphone? Je zou het haast denken. De iPhone 5 houdt in de basis hetzelfde ontwerp, maar is iets uitgerekter en dunner. Ook de 2 kleuropties (zwart + wit) zien we al een aantal jaren.

De vernieuwde iPod Touch, Nano en Shuffle komen in een stuk meer kekke kleurtjes beschikbaar. Maar de iPhone 5 houdt het bij 2 kleurschakeringen. Terwijl Nokia en Sony de blauwe, roze en gele toestellen over ons uitstrooit houdt Apple het basic.

Wat vind jij: zijn er zaken die je écht mist op de iPhone 5?