iOS 7 is nu een paar weken uit en inmiddels op de meeste iPhones te vinden. Het besturingssysteem kan rekenen op overwegend positieve reacties. Toch blijft de accuduur een punt van discussie.

Eenmaal geïnstalleerd zou de iPhone of iPad een stuk sneller aan de oplader gehangen moeten worden. Waar of niet, met de onderstaande 8 tips kun je er in ieder geval voor zorgen dat je iPhone langer mee gaat.

1. Apps op de achtergrond uitschakelen


Misschien wel de grootste boosdoener van een kortere accuduur is het verversen van apps op de achtergrond. Via de functie wordt bijvoorbeeld het laatste nieuws continue op de achtergrond opgehaald. Dit kan handig zijn, maar de batterij wordt er ook flink op belast.

Maak dus een selectie van de applicaties waarvan je wilt dat ze automatisch worden bijgewerkt. Hoe minder dit er zijn, hoe beter voor je accuduur.

Aanpassen doe je via: Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond.

2. Locatievoorzieningen uitschakelen

Locatiediensten zorgen ervoor dat apps zoals Google Maps en Appie via WiFi en GPS je locatie kunnen opvragen. Ook deze functie kan (soms onnodig) veel van je accu vragen. Wil je batterij besparen, of wil niet dat anderen weten waar je je bevindt dan kun je per app bepalen of ze je locatie mogen weten. Dit doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.

Je kunt ook specieke iOS-functies, die je locatie gebruiken, uitschakelen. Dit doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem.

3. Parallexeffect uitschakelen

De mensen die een iPhone 4S of nieuwere iPhone hebben, hebben er vast al mee gespeeld. Het 3D-effect op het homescreen. Het parallexeffect is mooi, maar vraagt ook wat van je processor en dus van je batterij.

Het effect uitzetten kun je via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging: “aan”.

4. Automatisch updaten apps

Met iOS 7 is het mogelijk om je apps automatisch te laten updaten naar de nieuwste versie. Een handige manier om te voorkomen dat je een oude versie gebruikt of telkens moet updaten. Helaas houdt hij geen rekening met de accuduur.

Om te voorkomen dat apps worden geupdatet als je batterij bijna leeg is ga je naar Instellingen > iTunes & App Store > Updates: “uit”.

5. Airdrop uitschakelen

Via het Airdrop is het mogelijk om gemakkelijk bestanden uit te wisselen met andere ander iOS-gebruikers. Een optie die je niet continu gebruikt.

De functie uitschakelen als je hem niet gebruikt en daarmee de batterij te besparen kan via: Het control center > Airdrop:”uit”.

6. Helderheid scherm verlagen

Het scherm van je iPhone verbruikt een hoop energie. Door de helderheid te verminderen zal je iPhone langer mee kunnen gaan.

Dat kun je doen via Instellingen > Achtergrond en helderheid > Pas automatisch aan:”uit” en de functie “pas automatisch aan” uit te zetten. Alleen even de helderheid aanpassen kan ook via het control center.

7. Spotlight

Spotlight maakt het mogelijk je iPhone te doorzoeken. En dat doorzoeken wordt de hele tijd gedaan, waardoor de batterij wordt belast. Via Instellingen > Algemeen > Zoeken met Spotlight kun je zelf bepalen wat doorzocht mag worden.

8. Siri’s Houd bij oor

Siri heeft een handige functie, waardoor je direct kan praten zodra je je iPhone bij je oor houdt. Deze functie gebruikt sensoren om te controleren of er een oor in de buurt is. Een functie vrij weinig zal worden gebruikt, maar toch wat van je accu verwacht. Uitschakelen kan via Instellingen > Algemeen > Siri > Houd bij oor:”uit”.

Verder heb je de mogelijkheid om nog veel meer functies uit te schakelen. Het uitvoeren van de bovenstaande tips zou al in ieder geval een flink verschil moeten maken, waardoor je iPhone weer een stuk langer mee kan.