Je hebt eindelijk de nieuwe iPhone 5 kunnen bemachtigen. Nog meer rekenkracht én een 4″ retina scherm: de iPhone 5 lijkt perfect voor games. Wij hebben voor jou gekeken welke games nou het beste zijn om op je iPhone 5 te spelen. (Of gewoon om mee te pronken bij je vrienden.)

FIFA 13

FIFA 13

Onze favoriet: de nieuwe FIFA 13. Waarschijnlijk de beste sportgame die je op iOS kunt krijgen. Je hebt op je iPhone of iPad de beschikking over 500 officiële teams, met 15.000 spelers in 30 competities. Bovendien kun je in deze versie eindelijk online tegen elkaar spelen én is FIFA 13 geoptimaliseerd voor de iPhone 5. Een must-have voor voetbalfans en de € 5,49 meer dan waard.

Open FIFA 13 in iTunes

Asphalt 7: Heat

Asphalt 7: Heat

Hou je niet van voetbal? Misschien is racen meer je ding. Asphalt 7: Heat is een prachtige racegame, die nu ook geoptimaliseerd is voor het nieuwe iPhone 5 display. Race met 60 verschillende auto’s, van Ferrari en Lamborghini tot de legendarische DeLorean, in verschillende echte steden waaronder Parijs, Londen, Miami en Rio. Een koopje voor € 0,79!

Open Asphalt 7: Heat in iTunes

The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises

Van dezelfde ontwerper als Asphalt (Gameloft) komt The Dark Knight Rises. Wederom geoptimaliseerd voor het 4″ Retina Display van de iPhone 5. En natuurlijk de exclusieve game geïnspireerd door de gelijknamige film. Tijdelijk extra aantrekkelijk om uit te proberen, want slechts € 0,79.

Open The Dark Knight Rises in iTunes

Blast-a-way

Blast-a-way

Dan even iets totaal anders. Blast-a-way is door Apple zelf al aanbevolen als “Great game on iPhone 5″. In dit stijlvolle puzzelspel gooi je bommetjes om je omgeving te vormen. In elk level spaar je 3 mannetjes voor de optimale score. Blast-a-way krijgt 5 sterren en is tijdelijk met 60% korting te downloaden voor € 1,59.

Open Blast-a-way in iTunes

Wild Blood

Wild Blood

De tocht van Sir Lancelot, maar dan met de revolutionaire kracht van de Unreal Engine. Hierdoor brengt Wild Blood impossante strijd in real-time, 3D graphics. Superveel detail, monsters, zwaarden en pijl en boog. Een indrukwekkend magisch spel voor € 5,49.

Open Wild Blood in iTunes

Wat is jouw favoriete iPhone 5 game?

Help ons om van deze top 5 een top 10 beste games voor de iPhone 5 te maken. Laat in de reacties weten wat jouw favoriete iPhone 5 game is. We zijn benieuwd!