De originele versie van het bloederige racespel Carmageddon is nu ook beschikbaar voor de iPad en iPhone. Nog leuker: de eerste 24 uur is het cultspel gratis te downloaden!

Carmageddon (AppStore Link) Carmageddon
Developer: Stainless Games Ltd
Rated: 12+4.5
Price: Free Download

Voetgangers doodrijden op je iPhone of iPad

Carmageddon voor iOS - screenshot

Ben je rond de 30? Dan ken je vast de klassieke “points for pedestrians” game uit 1997 nog wel. Kenmerkend voor Carmageddon was de mogelijkheid om extra tijd en geld te verdienen door voetgangers en dieren dood te rijden. In veel landen (waaronder Nederland) zorgde het spel voor grote ophef, maar tot een verbod op het spel is het nooit gekomen.

Stainless Games (ontwikkelaar van het spel) brengt de originele klassieker nu naar je mobieltje. Ter promotie van de nieuwe versie die eraan komt (Carmageddon: Reincarnation) kun je de iOS versie de eerste 24 uur gratis downloaden. Hierna gaat de game € 1,59 kosten.

Carmageddon voor iOS is een universal app met 28 tegenstanders, 36 levels, 11 verschillende omgevingen, 30 speelbare auto’s en een functie (action-replay) om je race terug te kijken, filmpjes op te slaan en direct te uploaden naar YouTube.

De integratie met Game Center maakt Achievements en Leaderboards mogelijk. Wie van jouw vriendengroep heeft de meeste voetgangers onder de wagen gekregen?

Carmageddon (AppStore Link) Carmageddon
Developer: Stainless Games Ltd
Rated: 12+4.5
Price: Free Download