Volgens diverse rapporten zal de volgende iPhone de naam iPhone 5S gaan dragen, En dus niet zoals verwacht de iPhone 6. Toch weerhoudt dat ontwerpers er niet van om verder te kijken dan de volgende iPhone.

De designers Ran Avni en Uygar Kaya tonen via een filmpje op YouTube hoe zij de iPhone 6 voor ogen hebben. In de video is een iPhone 6 te zien met een Full HD retina display, is er de mogelijkheid om draadloos op te laden en is er aan de zijkant een LED-lampje te vinden.

Flinke opfrisbeurt design iPhone 6

De iPhone 6 ziet er volgense de designers een stuk anders uit dan we zijn gewend van de afgelopen iPhones. De iPhone 6 ziet er dan weliswaar platter en strakker uit, het scherm steekt echter een stukje boven de antennaband uit. De reden hiervoor zou kunnen zijn is dat de designers de iPhone 6 stof- en waterdicht hebben gemaakt.

Aan de zijkant van de iPhone 6 is een LED-lampje te vinden. Deze geeft aan of er notificaties zijn en zal branden als de iPhone wordt opgeladen. Ook heeft de iPhone 6 aanraakgevoelige volumeknoppen gekregen. Hierdoor is de home-knop de enige fysieke knop die op de iPhone 6 is te vinden.

Het scherm en de camera van de iPhone 6 hebben daarnaast een opfrisbeurt gekregen. Het scherm heeft namelijk een upgrade gekregen naar een HD retina display. Het aantal megapixels is in het concept verhoogd van 7 naar 13 om zo nog scherpere foto’s te kunnen maken met de nieuwe iPhone 6.

Hoe vind jij de door Avni en Kaya ontworpen iPhone 6? Een verbetering ten opzichte tot het vertrouwde uiterlijk van de vorige iPhones of juist helemaal niet?