Apple overwoog diverse andere namen voor de iPhone. Voordat de smartphone zijn definitieve naam kreeg, zijn ook Tripod, Telepod, Mobi en iPad serieus besproken als benaming. Dit vertelt Apples voormalige reclameadviseur Ken Segall op een presentatie bij de Universiteit van Arizona.

Scott Buscemi van 9To5Mac was erbij en schoot deze video:

Alternatieve namen voor iPhone

  • Telepod: Apple overwoog om het toestel Telepod te noemen, omdat dat een futuristische twist gaf aan het woord telefoon. Het achtervoegsel pod slaat natuurlijk ook op de (met name toentertijd) razend populaire Apple iPod.
  • Mobi: Volgens Segall is dit een variant op Mobile. Deze kortere versie leek een creatieve naam met persoonlijkheid.
  • Tripod: Deze benaming had een grote impact op de keynote bij de introductie van de eerste iPhone, ook al werd dit ‘m niet. Met Tripod wordt benadrukt dat de iPhone een combinatie is van telefoon, iPod en internet communicatie device. Exact zoals Apple in 2007 de iPhone in de markt zette.
  • iPad: Voordat de inmiddels beroemde tablet van Apple werd gepresenteerd, was iPad ook een serieuze kandidaat als naam voor de iPhone. Op zich logisch, aangezien de iPhone veel overeenkomstige functionaliteit heeft met de iPad.

De i in iPhone

Het had weinig gescheeld of jullie iPads hadden PadMans geheten, Steve Jobs wilde de iMac namelijk MacMan noemen.

Eerder dit jaar was Segall in Nederland, waar hij al een tipje van de sluier oplichtte rond de naamgeving van Apple producten. Na veel moeite wist hij Jobs te overtuigen van het gebruik van de letter i voor verschillende productgroepen. Te beginnen met de iMac, maar daarna doorgevoerd van iPod tot iPad. En, na enige overweging, dus ook voor de iPhone.