Wil je je oude iPhone verkopen? Dan is nu waarschijnlijk een goed moment. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Wij hebben de mogelijkheden en tips voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding kan er voor zorgen dat je iPhone net wat meer oplevert bij een verkoop.

Stap 1: Maak een backup

Maak allereerst een backup van je iPhone via iTunes of iCloud. Dit zorgt ervoor dat je al je gegevens (zoals contacten) makkelijk kunt importeren in je nieuwe iPhone.

Stap 2: Wis al je gegevens van de iPhone

Ga zorgvuldig om met je privacy en zorg dat je al je gegevens van je iPhone haalt voordat je deze verkoopt. Dit kan via iTunes, maar ook direct vanaf je iPhone. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in. Vervolgens kies je ‘Wis alle inhoud en instellingen’.

 

Stap 3: Zorg dat je iPhone in goede staat verkeerd

Het is misschien overbodig om te zeggen, maar zorg ervoor dat je iPhone in een goede staat verkeerd bij een verkoop. Valt je iPhone nog binnen de garantie, of heb je Apple Care aangeschaft dan kun je eventuele defecten vaak gratis laten repareren. Aangezien retailers vaak wat minder service verlenen rondom reparaties, is het verstandig om direct naar de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam te gaan.

Zorg er verder voor dat je zoveel mogelijk originele accessoires kunt aanbieden. Zeker wanneer je de iPhone via bijvoorbeeld Marktplaats gaat verkopen dien je het verschil te maken met de vele andere aanbieders.

Kies een opkoper of plaats een advertentie

Je iPhone levert waarschijnlijk het meeste geld op bij een opkoper of via websites als Marktplaats of Speurders.

Welke bedrijven kopen mijn iPhone op?

Apple biedt met zijn recyclingprogramma de mogelijkheid om je oude iPhone terug te kopen. Voor de iPhone 4S (64GB) ontvang je hier maximaal € 218 en de iPhone 5 (64GB) maximaal € 319.

Daarnaast zijn er een groot aantal bedrijven welke je iPhone opkopen, deze betalen over het algemeen net iets meer dan Apple. Het te ontvangen bedrag verschilt per toestel en de staat waarin het verkeerd. Even vergelijken bij de onderstaande partijen kan dan ook geen kwaad.

Dit zijn de grootste bedrijven die je iPhone maar al te graag over willen nemen:

iPhones te koop


 Hoe werkt dit precies?

De werkwijze van de verschillende partijen komt in de basis overeen. In het kort werkt dit als volgt:

  • Ga naar de website van één van de hiervoor genoemde opkopers
  • Kies het toestel dat je wilt verkopen en bekijk de vergoeding
  • Vul je contactgegevens in
  • De opkoper stuurt je vervolgens een retourenveloppe. Hier stop je het toestel in waarna je deze verzend naar het desbetreffende bedrijf
  • Na ontvangst en check door de opkoper ontvang je de vergoeding op je rekening.

Heb je zelf ervaring met een van de bovenstaande partijen of tips rondom de verkoop van je iPhone? Laat het dan weten via de reacties hieronder of op onze Facebook pagina.