Apple komt nog dit jaar met nieuwe “spannende” producten. Dit beloofde Tim Cook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple. Er gaan al langere tijd geruchten rond een Apple televisie en een Apple smartwatch. Met de uitspraken van Cook laaien die geruchten weer op.

iWatch en iTV

Ondanks dat Tim Cook geen nieuwe producten bij naam noemde is het gerucht van een komende smartwatch niet uit de lucht gegrepen. Apple zou eerder kleine schermpjes hebben besteld welke zouden wijzen op de komst van een iWatch. Met de smartwatch wordt de iPhone (draadloos) aan je horloge gekoppeld. Op deze manier zouden oproepen en berichten van onder andere Facebook via het horloge weergegeven en beantwoord kunnen worden.

Ook de geruchten van een eigen Apple televisie gaan al langer rond. Apple zou al enige maanden diverse ontwerpen van een televisie aan het testen zijn. Tim Cook stelde hierover toen de televisiemarkt als een potentieel interessegebied te zien. De ontwikkeling van de televisie zou namelijk achterblijven bij andere apparaten.

Voorlopig geen grotere iPhone

Naast een iTV en iWatch zou het mogelijk kunnen zijn dat Apple met een goedkopere versie van de iPhone komt. Afbeeldingen van de mogelijke behuizing hiervan verschenen eerder op internet.

Geruchten over een iPhone met een groter scherm weersprak Cook. De grootte van het scherm zou namelijk geen prioriteit hebben tegenover andere verbeterpunten. Zo zou de focus nu liggen op het verbeteren van de levensduur van de batterij, resolutie en compatibiliteit van de apps die worden aangeboden. We moeten dus nog even wachten.

Wanneer we de nieuwe producten van Apple kunnen verwachten en wanneer deze zullen worden gepresenteerd, is nog niet bekend. Toch wist Cook te vertellen dat we erg “interessante dingen” kunnen verwachten in de herfst. Voorgaande jaren lanceerde Apple vaak zijn producten ook in de herfst.

Welke producten hoop jij dat Tim Cook bedoelt?