Eerder deden ze het al met een iPad. Maar nu moest ook de iPhone 5 eraan geloven: een val vanuit de ruimte.

Door middel van het bevestigen van een weerballon aan de iPhone 5 werd deze tot ruim 30 kilometer de lucht in gestuurd. Vervolgens is hij losgelaten en gefilmd hoe hij naar beneden valt. Het resultaat is verassend: het toestel overleeft de val dankzij een extreem beschermend hoesje.

Update: nadat we de video nog eens bestudeerd hebben lijkt het om een iPod Touch 5 te gaan, die ook in de iPhone 5 case past.

Het gaat hier om het nieuwste hoesje van producent G-form, die bekend staat om zijn extreme manier van hoesjes demonstreren. Zo gebruikten ze eerder al een iPhone als ijshockeypuck.

Extreme bescherming iPhone 5

G-form maakt voor de extreem beschermende hoesjes gebruik van een ‘Reactive Protection Technology’, afgekort tot RTP.

Het beschermende materiaal werd oorspronkelijk gebruik voor bescherming bij extreme sports, maar inmiddels is er dus ook een lijn voor het beschermen van je Apple producten.

De lichtgewicht cases werken als een pantser om je iPhone te beschermen in heftige omstandigheden. Dit doordat de case meteen te verstijft wanneer het in contact komt met de grond. Zolang je niet de pech hebt dat je iPhone recht met het scherm op een scherpe punt, is hij vrijwel tegen alles beschermd. De RPT technologie vangt 90% van de klap op, maar krijgt direct daarna de flexibele vorm terug.

G-Form case kopen

De G-form case is in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar. Hoesje.nl is een van de eerste webshops die de nieuwe case in verschillende kleuren te koop aanbiedt. De prijs van de Xtreme G-form is € 39,95.