Steve Jobs is overleden. De medeoprichter van Apple is 56 jaar geworden. Zo heeft het Amerikaanse concern donderdag op haar website gemeld. Jobs leed aan kanker. In augustus trad hij af als CEO. Hij bleef wel voorzitter van de raad van bestuur.

Het ging al langer slecht met de gezondheid van Jobs. Hij kampte sinds 2004 met alvleesklierkanker. Ook onderging hij in 2009 een levertransplantatie, en leed hij vermoedelijk aan een stofwisselingsziekte.

Legendarische productintroducties

De Amerikaan stond aan de basis van producten zoals de Apple Macintosh, de iPod, de iPhone en de iPad. Veel legendarische keynotes zullen bijblijven, zoals natuurlijk de introductie van de iPhone.

Apple oprichter

Steve Jobs richtte in 1976 Apple op, samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne. Hij werd vervolgens in 1985 ontslagen, maar kwam in 1997 terug om het roer over te nemen van Gil Amelio. Sinds augustus 2011 is Tim Cook CEO van Apple.

Onderstaande quote komt uit het Stanford Commencement Address. Een beroemde speech die Steve Jobs gaf in 2005:

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.

– Steve Jobs 1955 – 2011