Na het enorme succes van de Pebble E-Paper Watch op Kickstarter was het wachten op een goed iPhone horloge concept. Gelukkig is er de Zweedse ontwerper Anders Kjellberg van Dogday design. Hij maakte een concepthorloge met Facetime, Maps, 8 megapixel camera en retina scherm. De iPhone voor om je pols dus.

iWatch - FaceTime

In de visie van Kjelbberg heeft de iWatch naast bovengenoemde eigenschappen bovendien 16 GB geheugen, ondersteuning voor Bluetooth 4.0 en een draadloze oplaadmogelijkheid via WiFi. De overige kenmerken kennen we van de iPhone 4 en iPhone 4S.

Wearable Devices: opkomende trend

Volgens een Forrester Report eerder dit jaar staan Wearable Devices op het punt om door te breken bij het grote publiek. En dat biedt veel nieuwe mogelijkheden. Je bril die je onopvallend herinnert aan de naam van je collega die je even was ontschoten. Of betalen met je horloge in plaats van je telefoon (of de ouderwetse bankpas). Draagbare devices gaan ons leven veranderen.

Wearables will move mainstream once they get serious investment from the “big five” platforms — Apple, Google, Microsoft, Amazon, and Facebook — and their developer communities.

Overigens heeft Google al een kleine voorsprong op Apple op dit gebied. Vanuit Project Glass worden volgend jaar al de eerste Google augmented reality-brillen verkocht aan ontwikkelaars. Apple is volgens geruchten ook bezig met een eigen wearable device. Een horloge ligt voor de hand. Misschien is de iWatch toch niet zo gek gedacht?