Volgens de laatste geruchten wordt de iPhone 5 op 12 september aangekondigd, waarna de iPhone vanaf 5 oktober in Nederland verkrijgbaar is. Wil je de kosten voor een nieuwe iPhone compenseren door je oude iPhone te verkopen? Dan is volgens de experts nu het beste moment aangebroken om je toestel te koop aan te bieden!

“Prijzen dalen vanaf begin september”

Anthony Scarsella, de “chief gadget officer” van Gazelle, meldt dat de iPhone 4S prijzen de afgelopen weken stabiel zijn gebleven maar verwacht dat dit snel zal veranderen. Scarsella verwacht dat de prijzen vanaf begin september zullen gaan dalen, ongeveer twee weken voor de verwachte iPhone 5 release.

Hoe hard de prijzen zullen dalen is volgens hem afhankelijk van de  specificaties van de iPhone 5. Hoe groter de verschillen tussen de iPhone 4S en de iPhone 5 zijn, hoe lager de prijs is die je voor je oude toestel ontvangt.

We always get a rush of people who wait to get a quote until they have the new iPhone in their hands

Dat zegt Jeff Trachsel van Nextworth. Om daar aan toe te voegen dat de waarde van je iPhone logischerwijs begint te dalen zodra het aanbod van tweedehands iPhones toeneemt.  Net als Scarsella ziet ook Trachsel nog geen daling in de tweedehands verkoopprijzen van de iPhone 4(S).

Oude iPhones (nog) populair

Aan wie verkopen?

Apple biedt zelf een recyclingprogramma aan waar je je oude iPhone kunt verkopen. Voor de iPhone 4S (64GB) bieden zij (momenteel) maximaal €357, voor de 32GB versie is dit €333 en voor de 16 GB versie biedt Apple maximaal €309.

Naast Apple zijn er een hoop bedrijven die alle soorten toestellen opkopen. Een snel bezoek bij Cash4mobile, GSMloket en Vodafone laat zien dat je hier over het algemeen net iets meer voor je oude toestel krijgt dan via Apple.

Je kunt je iPhone ook via de particuliere markt verkopen. Grote veilingsites zoals Marktplaats en Speurders bieden hier een uitkomst. Het nadeel van deze sites is dat het in de regel meer tijd kost om je toestel te verkopen. Maar daar staat tegenover dat je iPhone hier wel meer geld op kan leveren.