Apple komt binnenkort met een goedkopere 8GB versie van de populaire iPhone 4 op de markt. Dat meldt Reuters vandaag op basis van anonieme Aziatische bronnen.

De nieuwe versie van de iPhone 4 wordt goedkoper, omdat hij slechts een geheugen van 8 gigabyte heeft. De huidige iPhone 4 heeft een opslagcapaciteit van 16 of 32 gigabyte. Reuters baseert zich op bronnen die de 8 GB flash drives voor Apple fabriceren. De nieuwe goedkopere 8 GB versie zou binnen enkele weken op de markt moeten komen. Bij de iPhone 3GS en iPhone 4 kwam Apple ook met een goedkopere variant van het ‘oudere’ toestel, om de markt van budgetkopers te kunnen bedienen.

De 8GB flash drive zou worden gemaakt door een Koreaans bedrijf, aldus de bronnen. Apple’s huidige flash drives worden gemaakt door het Japanse Toshiba en het Zuid Koreaanse Samsung Electronics. Het Koreaanse bedrijf dat genoemd wordt door de bronnen, blijft waarschijnlijk voor de nieuwe iPhone 4 dus gewoon Samsung.

Onbekend is of Apple nog meer heeft gewijzigd behalve de opslagcapaciteit. Apple wilde geen commentaar geven op het bericht.

iPhone 5 eind september?

Volgens hetzelfde artikel plant Apple eind september de iPhone 5 lancering. De nieuwe iPhone zou erg lijken op de iPhone 4, maar beschikt over een groter touchscreen, een betere antenne en een 8-megapixel camera. Apple heeft volgens een van de bronnen twee producenten ingeschakeld voor de productie van de iPhone 5. Zowel het Chinese Hong Hai als het Taiwanese Pegatron zouden orders hebben ontvangen voor maar liefst 45 miljoen exemplaren.