Apple verscheept dit jaar bijna 100 miljoen iPhones. De verwachtingen voor de laatste maanden van 2011 zijn flink verhoogd: in de tweede helft van 2011 verwacht Apple 56 miljoen telefoons te verkopen. Hierbij is de iPhone 5 goed voor 26 miljoen stuks, aldus leveranciers uit Taiwan.

Digitimes meldt maandag dat de iPhone 5 bestellingen voor het derde kwartaal van 2011 zijn teruggeschroefd van 7 miljoen stuks, naar 5,5 tot 6 miljoen. De orders voor Q4 zijn juist verhoogd van 14 miljoen naar 20 miljoen iPhones. In totaal verwacht Apple dit jaar 95 miljoen iPhones te verschepen. Naast de iPhone 5 gaat het om de iPhone 3GS en de iPhone 4.

iPhone 5 pas in oktober?

Als de bronnen van Digitimes gelijk hebben met hun voorspelling, belooft dat slecht nieuws voor de iPhone 5 release. Het verlagen van de iPhone 5 verwachtingen in het derde kwartaal en de verhoogde verwachtingen in het vierde kwartaal, komen gelijk met verhoogde iPhone 4 verwachtingen in Q3. Dit zou waarschijnlijk betekenen dat de iPhone 5 niet in september, maar pas in oktober gelanceerd wordt.

Of toch al in september de iPhone 5 in de winkels?

Tegelijk met het gerucht over de iPhone 5 verscheping kwam Engadget met hoopvoller nieuws.  Volgens een anonieme bron start de Spaanse winkelketen Telefonica volgende week met het verkleinen van de huidige voorraad iPhone 4-toestellen. Het doel daarvan is om ruimte te maken voor een nieuwe generatie iPhone. Of zoals de bron aangeeft:

[This move] will of course prepare us for the launch of a new smart phone.

Het legen van de schappen duurt van 22 augustus tot 12 september. Dit wijst erop dat Apple de nieuwe iPhone 5 volgende maand al lanceert, in tegenstelling tot andere geruchten die wijzen op een lancering in oktober.

Wederom rest er niks anders dan nog even afwachten, en vaak een bezoekje te brengen aan iPhone5.nl voor het laatste nieuws. Wil je dat wij je op de hoogte houden wanneer de iPhone 5 in Nederland verschijnt? Meld je aan voor de e-mailalert en iPhone5.nl stuurt je gratis een e-mail wanneer de échte datum bekend is.