Er wordt regelmatig gesuggereerd dat de iPhone 5 voorzien zal zijn van een groter scherm. Hiermee zouden breedbeeld video’s probleemloos (dus zonder zwarte balken) afgespeeld kunnen worden. Daarnaast biedt een langer scherm ruimte voor een extra rij met icoontjes.

Veel developers melden juist dat een groter scherm niet logisch is, aangezien alle applicatie dan ge-update moeten worden naar de nieuwe resolutie.

Groter scherm populair

De geruchten over een groter scherm waren de afgelopen weken bijzonder populair. Zo berichtten 3 verschillende gerenommeerde partijen los van elkaar over het grotere display.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde blog 9to5Mac worden er op dit moment twee prototypes getest door Apple. Beide types zijn volgens het blog voorzien van een 3,999-inch scherm. De prototypes hebben de naam iPhone 5,1 en iPhone 5,2 meegekregen. Ze dragen daarnaast de codenamen N41AP en N42AP.

The Wall Street Journal meldt ook dat Apple af zal stappen van het huidige 3,5-inch scherm. Ze menen ook te weten wie het grotere scherm gaan produceren, namelijk LG, Sharp en Japan Display. Japan Display is het resultaat van een fusie van de display-productietakken van Sony, Hitachi en Toshiba.

Volgens Bloomberg zal Apple minimaal een 4-inch in de iPhone 5 plaatsen. Het televisiestation wist ook te vertellen dat zelfs Steve Jobs nog voor zijn dood aan het nieuwe scherm ontwerp heeft meegewerkt.

Concurrentie

De iPhone 5 komt met een groter scherm qua display grootte meer in de buurt van zijn concurrenten. Het nieuwe toestel van Apple zal qua specificaties de concurrentiestrijd moeten aangaan met de Samsung Galaxy SIII, welke onlangs geïntroduceerd is. Het nieuwe paradepaardje van Samsung is voorzien van een 4,8-inch display.

Op de afbeelding rechts is te zien hoe een scherm van 4-inch zich zal verhouden tot de andere populaire Smartphones op de markt.

Eerder deze maand verschenen er nog een aantal fraaie mock-ups over hoe het nieuwe ontwerp er uit zou kunnen zien.