De vermoedelijke voorkant van de iPhone 5 is opgedoken. Dat meldt iDealsChina op haar site. Op de foto is te zien dat de iPhone 5 een groter display krijgt, dat de rand kleiner wordt en dat (in tegenstelling tot eerdere geruchten) de home-button nog steeds aanwezig zal zijn.

iPhone 5: groter display, minder bezel

iPhone 5 onderdeel toont groter display, minder rand.

iPhone 5 krijgt 4 inch scherm

iPhone 5 mockup

iPhone 5 mockup.

De iPhone 5 zou volgens deze foto een scherm met een diagonaal van 4 inch (10,2 cm) krijgen. Een stuk groter dan de 3,5 inch (8,9 cm) van de iPhone 4. Hiermee kan Apple met de vijfde generatie iPhone beter concurreren met Google Android. Veel toestellen met dit OS hebben schermen van 4 inch of groter.

Deze zogenaamde iPhone digitizer staat toe dat Apple de grootte van het scherm verbeterd, terwijl de iPhone zelf dezelfde afmetingen behoudt. Er is nog geen betrouwbare informatie over de resolutie van het scherm. Een veelbelovend gerucht stelt dat de nieuwe iPhone 5 een 4 inch Retina display krijgt, waarbij het onderste deel een vaste iOS multitasking controlebalk bevat, waarmee je kan switchen tussen openstaande apps.

Is dit een echt iPhone 5 onderdeel?

Net als bij de meeste iPhone 5 geruchten blijft het de vraag hoeveel hiervan waar is. Het grotere scherm komt overeen met eerdere berichten over de iPhone 5, dus klopt waarschijnlijk wel. Ook de dunnere rand aan alle kanten van het scherm lijkt op het eerder genoemde edge-to-edge display op de nieuwe Apple smartphone.

Of het een echt iPhone 5 onderdeel is, moeten we echter voorlopig met een flinke korrel zout nemen. Zo lijkt de foto van iDealsChina wel erg gephotoshopt. Update 00:43 – Inmiddels duiken op fora bewijzen op dat de foto van de iPhone 5 Digitizer fake is. Meest duidelijke voorbeeld is te vinden op iFans.com.