Nadat eerdere geruchten wezen op een vroege iPhone 5 release in juni, lijken de laatste berichten toch weer de lancering over de zomer heen te tillen. Volgens het Japanse blog Macotakara wijkt Apple, net als bij de iPhone 4S, af van het (voorheen gebruikelijke) zomerschema.

Nieuwe iPhone in september of oktober

Volgens een ‘reliable Asian source’ houdt Apple de komende jaren vast aan een nieuwe iPhone introductie in september of oktober. Dus ook de iPhone 5 valt pas in het najaar te verwachten. Het voordeel van een herfstrelease is de gunstige timing voor de feestdagen. Het verkooprecord van de iPhone 4S (37 miljoen verkocht in het laatste kwartaal van 2011) valt voor een deel toe te wijzen aan het introductiemoment.

Geen iPhone op WWDC

Tot vorig jaar kon je er de klok op gelijk zetten: op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) wordt de nieuwe iPhone getoond. Van 2007 (iPhone 2G) tot en met 2010 (iPhone 4) verscheen elk jaar in juni een nieuwe iPhone. In 2011 verschoof Apple de lancering van de iPhone 4S voor het eerst van juni naar oktober.

Eerdere geruchten leken erop te wijzen dat dit een eenmalig uitstapje was. Apple zou de iPhone 5 weer zoals vertrouwd onthullen op de WWDC, medio juni in San Francisco. Dit betekent echter een uitzonderlijk korte levenscyclus van de iPhone 4S (slechts 8 maanden), wat volgens MacRumors niet voor de hand ligt.