Veel Amerikaanse bloggers hebben afgelopen week een uitnodiging ontvangen voor een mysterieus event op 11-01-2011. Waarschijnlijk zal hier de Verizon iPhone worden aangekondigd, wat perfect aansluit bij de geruchten van de lancering hiervan op 3 februari.

Eerste iPhone op CDMA

De Verizon iPhone zal de eerste CDMA-versie worden van de iPhone. Apple heeft tot nu toe alleen GSM-iPhones gemaakt, waardoor Amerika’s grootste mobiele operator Verizon buiten de boot viel. CSMA is een alternatieve netwerk dat op dit moment nergens in Europa wordt gebruikt. In Nederland heb je dus niets aan deze iPhone 4.

Met de toetreding tot het CDMA-netwerk gaat er een groeimarkt voor Apple open. Sommige analisten verwachten een grote toename van gebruikers voor het iOS-platform. De telefoon zal weinig verschillen vertonen met de iPhone 4, maar zal naar verwachting wel een paar kleine aanpassingen bevatten, waaronder een verbeterde antenne. De kans is groot dat de eerder uitgelekte schetsen van de iPhone 5 eigenlijk van deze iPhone zijn.