Apple heeft via de WIPO stappen ondernomen om de domeinnaam iPhone5.com in handen te krijgen. De WIPO staat voor World Intellectual Property Organization en is een organisatie die gewijd is aan het beschermen van intellectuele monopolies.

Op de website van iPhone5.com is momenteel een forum te vinden wat tot op heden niet erg actief was. Sinds het nieuws over de WIPO zaak naar buiten is gekomen lijkt het forum echter aan populariteit te winnen, gezien de laatste berichten over de WIPO case.

Apple is sowieso erg actief in het opeisen van .com domeinnamen. Na wat speurwerk op de site van WIPO blijkt dat Apple sinds 24 april al tegen 13 verschillende domeinnamen een zaak heeft aangespannen (hierhier en hier). De meeste van deze sites staan vol met ads en bieden verder geen enkele toegevoegde waarde.

iPhone 5

Opvallend is dat Apple dus toch lijkt te kiezen voor de naam iPhone 5. De laatste iPad kreeg namelijk niet de naam iPad 3 mee, maar werd omgedoopt tot ‘the new iPad’. Sindsdien wordt er regelmatig gesuggereerd dat de volgende iPhone generatie ‘the new iPhone’ zal heten in plaats van de iPhone 5. In de praktijk blijkt dat veel winkels en prijsvergelijkers de nieuwe iPad toch aanduiden met ‘iPad 3′. De vraag is dus hoeveel zin de naamsverandering zal hebben.

Consequenties voor Nederlandse iPhone sites

Apple heeft zich in het verleden niet erg druk gemaakt om Nederlandse iPhone sites. Zo bestaan zowel iPhone3.nl en iPhone4.nl nog, waarschijnlijk in het verleden geclaimd door domeinkapers in de hoop op een overname. De sites staan leeg, of staat vol met Google ads.

Bij iPhone5.nl proberen we het, zoals jullie merken, anders te doen. Wij brengen al het laatste nieuws op een begrijpbare manier (dus zonder te veel de techniek in te duiken). Daarnaast zullen we jullie in de toekomst voorzien van de beste prijzen en word je via een e-mail alert gratis op de hoogte gehouden van de release van de iPhone 5, of the new iPhone.

Overigens, bij iPhone5.nl hebben we nog niks vernomen van Apple.