Dat de iPhone 5 een populair toestel is wisten we al. Maar ook onder de zakkenrollers blijkt het toestel populair, met name in Amsterdam.

Uit cijfers van de hoofdstad blijkt dat vorig jaar 5.300 van de 8.607 aangiftes van zakkenrollerij over een iPhone ging. Met name de iPhone 5 wordt genoemd als populair toestel.

Use it lose it

Use it Lose itNaast zakkenrollen gebeurt het ook steeds vaker dat smartphones uit de handen van bellende mensen wordt gerukt. Deze brutale vorm van diefstal vindt ook voornamelijk in de grote steden plaats.

De gemeente Amsterdam is hiervoor een campagne “Use it Lose it” gestart. Sinds vorig jaar hangen er op diverse plaatsen bordjes in de hoofdstad die mensen waarschuwen voor deze vorm van diefstal.

Maar er zijn uiteraard meer plaatsen waar je goed op je spullen moet letten. Zoals het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Onderstaand filmpje vanuit de metro in Hongarije laat zien hoe sluw de iPhone dieven te werk gaan:

Find my iPhone

Om de kans op een ‘verloren toestel’ te verkleinen zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen.

Allereerst is het aan te raden om de iCloud functie ‘find my iPhone‘ in te schakelen op je toestel, hiermee kun je via iCloud.com de locatie van je iPhone terug vinden. Houd er wel rekening mee dat je een codeslot op je iPhone hebt ingeschakeld, anders is het voor de zakkenroller een fluitje van een cent om de functie weer uit te schakelen.

Maar de belangrijkste tip is natuurlijk om goed op je kostbare speelgoed te letten.