Het blijft lastig om op korte termijn een iPhone 5 te bemachtigen. Bij KPN is de levertijd inmiddels opgelopen van 3 naar 5 weken en Vodafone laat weten dat ze slechts 1/3 van het beloofde aantal iPhones geleverd hebben gekregen. Ook hier is de levertijd dus weer verlengd.

Op het officiële forum van Vodafone verklaarde een medewerker van de provider gisteren het volgende:

Wij hadden een toezegging van Apple om begin deze week een levering van 1500 tot 2000 toestellen te ontvangen. Hier zijn wij dus ook vanuit gegaan in eerdere communicatie, we waren immers blij goed nieuws te kunnen communiceren naar jullie. Een sprankje hoop voor ons als jullie.
[18 oktober] hebben we de levering ontvangen, iets waar we natuurlijk heel blij mee zijn, ware het niet dat we maar 600 toestellen hebben ontvangen..

Het is opvallend dat de medewerker verklaart hoeveel iPhones er geleverd zouden worden, aangezien Apple dit meestal niet van te voren aankondigt.

De 600 iPhones die nu geleverd zijn zullen worden verdeeld over alle verkoopkanalen. Dus zowel aan de fysieke winkels als aan de mensen die telefonisch of via internet de iPhone 5 hebben besteld.

Naast KPN en Vodafone kampt ook de derde grote provider met bevoorradingsproblemen. T-Mobile verwacht pas om 29 oktober weer een nieuwe levering van Apple te ontvangen.