Vandaag heeft Apple een nieuwe mijlpaal bereikt in de geschiedenis van de App Store: meer dan 1 miljoen iOS apps zijn langsgekomen in de officiële downloadstek. Dat aantal is de afgelopen jaren geteld door Appsfire.

Een deel van deze miljoen apps is de afgelopen 4 jaar ook weer verdwenen uit de App Store. Apple zal deze mijlpaal dan ook niet officieel vieren, omdat het bedrijf liever focust op het aantal apps dat nu live is. Momenteel kun je meer dan 700.000 apps downloaden voor iPhone en iPad.

Details van 1 miljoen iPhone apps

Van de miljoen apps die sinds 2008 in de App Store zijn verschenen was iets meer dan de helft (507.711) gratis. Ongeveer 1 op de 6 apps is een game.

1 miljoen apps in App Store (grafieken)

Opvallend is dat van de 736.247 iOS apps die momenteel in de App Store live staan nog een iets groter percentage gratis is: 54% (399.977).

De mijlpaal werd het eerst aangekondigd in een tweet vanmorgen:

Google’s Play Store nadert populaire App Store

Bij het iPhone 5 launch event gaf Apple’s CEO Tim Cook aan dat 90% van de apps in de App Store nog elke maand worden gedownload:

The average customer now is using over 100 apps. It’s been an absolute revolution. It’s phenomenal. Together with the incredible products, these have helped us achieve an incredible milestone.

Apple wordt overigens op de hielen gezeten door Google. De Play Store bevat inmiddels meer dan 675.000 apps die meer dan 25 miljard keer zijn gedownload. De vraag is welke van de 2 giganten het eerst de 1 miljoen live apps haalt.

(H/T The Next Web)