Binnenin de iPhone 5s is een nieuwe chip te vinden, de M7. Deze chip verwerkt onder andere je bewegingen.Voor een aantal developers hét speeltje van de nieuwste iPhone.

Vooral de ontwikkelaars van Health & Wellness-apps staan te springen om de mogelijkheden van de chip. Er kan namelijk van alles bijgehouden worden op de achtergrond. Zo kunnen bewegingen veel gedetailleerder worden verwerkt.

Snel na de release van de iPhone 5s verschenen de eerste apps die gebruik maakten van de M7-chip in de app store. Dit leverde al vrij snel een aantal mooie apps op die je inzicht geven in hoeveel je beweegt.

Pedometer++

Pedometer iphone 5s

Pedometer is een simpel vormgegeven stappenteller en niet veel meer dan dat. De hele dag wordt bijgehouden hoeveel stappen je hebt gezet en dit is terug te zien op je homescreen. In de app zelf kun je dit aantal vergelijken met de rest van de week.

Pedometer++ (AppStore Link) Pedometer++
Developer: Cross Forward Consulting, LLC
Rated: 4+4.54642
Price: Free Download

Argus

argus-iphone-5s

Via Argus worden verschillende gegevens van je bijgehouden en gepresenteerd in een honingraad. Zo krijg je inzicht in het aantal caloriën die je hebt verbrand, hoeveel kilometer je hebt gelopen en hoeveel stappen je hiervoor hebt gezet.

Argus: Calorie Counter & Step (AppStore Link) Argus: Calorie Counter & Step
Developer: Azumio Inc.
Rated: 4+4.70833
Price: Free Download

WeatherRun

weatherrun-iphone-5s

Met WeatherRun heb je de mogelijkheid je snelheid te vergelijken met het weer. Zo krijg je inzicht in wat voor jou de ideale omstandigheden zijn om te lopen.

WeatherRun: Cycling, Walk, Hike Tracker, Altimeter- using Barometer, logger with Pebble Watch, Heart Rate monitor, M8 Motion Steps (AppStore Link) WeatherRun: Cycling, Walk, Hike Tracker, Altimeter- using Barometer, logger with Pebble Watch, Heart Rate monitor, M8 Motion Steps
Developer: GammaPoint LLC
Rated: 4+
Price: € 2,29 Download

Strava

Strava-run-iphone-5s

Strava biedt het hele pakket. Er wordt voor je bijgehouden hoeveel je hebt gelopen, wat de route was en houdt rekening met pauzes die je neemt. Zo wordt GPS uitgeschakeld als je even je e-mail wilt lezen en wordt daarmee de batterij bespaard.

Artikel wurde nicht gefunden

Iedereen die meer inzicht wil krijgen in hoeveel zij bewegen kunnen dus met de bovenstaande apps (letterlijk) aan de slag.