Morgen is het eindelijk zover! Apple presenteert dan een aantal nieuwe producten. Daaronder de opvolgers van de iPhone 5, de iPhone 5S en de iPhone 5C.

Over beide iPhones zijn we de afgelopen weken al veel te weten gekomen. Maar dankzij C Techology weten we nu ook hoe het moederbord van de iPhone 5C eruit zal komen te zien. De techsite wist namelijk de hand te leggen op foto’s van tientallen van deze logic boards.

Verschillend moederbord, maar toch hetzelfde?

Het opvallendste aan de moederborden die op de foto’s te zien zijn, is dat deze niets verschillen van de iPhone 5S. De connectors zitten op exact dezelfde plek als op het moederbord waarover we eerder berichtten.

Helaas kunnen we de moederborden niet volledig met elkaar vergelijken. Op de achterzijde is een beschermende plaat te zien. Hierdoor is niet te zien welke connectors er op het moederbord zijn te vinden. Wel is (op de foto’s hieronder) te zien dat het schroefdraad overeen komt met eerdere uitgelekte foto’s van de achterzijde van de iPhone 5C.

Over de iPhone 5C wisten we al dat we deze vergelijkbaar is met de iPhone 5, maar dan met een kunststof behuizing. Dankzij deze afbeeldingen kunnen we concluderen dat Apple ook hardwarematige veranderingen heeft gedaan aan de iPhone 5C.

Of het hierbij gaat om alleen een redesign van het moederbord, of dat de iPhone 5C ook bijvoorbeeld de nieuwe en snellere A7-chip krijgt is niet bekend. Daarvoor zullen we de presentatie van morgen moeten afwachten.