De iPhone 5S krijgt een grotere batterij en een nieuwe A7-processor. Daarnaast zal het geheugen een update krijgen naar 1GB. Dat blijkt uit uitgelekte foto’s van een iPhone 5S prototype.

Mogelijk langere accuduur

Vorige week plaatste we al foto’s van uitgelekte onderdelen. Hieruit hebben we al kunnen opmaken dat het moederbord van de volgende iPhone smaller wordt, waardoor er ruimte ontstaat voor een grotere accu. Uit de foto’s die door Apple-fansite Macrumors op internet zijn geplaatst blijkt dat er inderdaad een grotere batterij in de iPhone 5S zal komen.

iphone_5S_5_side_by_side

Aan het uiterlijk van de iPhone 5S is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 5. Zo blijkt uit het prototype. Eerder gaf Apple’s CEO, Tim Cook, al aan de focus te willen leggen op andere punten dan het uiterlijk van de iPhone. Zo zag Cook verbeterpunten op de accuduur van de iPhone. Een grotere accu zou erop wijzen dat de accuduur er inderdaad op vooruit zal gaan.

iPhone 5S krijgt een A7-chip

Naast een grotere batterij zal de iPhone 5S over een nieuwe chip beschikken. Het prototypemodel beschikt over een chip met modelnummer APL0698. Volgens MacRumors gaat het om een A7-processor. De iPhone 5 draait op de A6-processor, welke modelnummer APL0598 draagt.

iphone_5S_chip

Naast het modelnummer valt het typenummer, K1A0062, op. Op de chips van voorgaande iPhone’s was steeds een typenummer te vinden welke begon met de letter “N”. Dit wees erop dat het ging om een onderdeel van technologiebedrijf Samsung.

De gewijzigde beginletter wijst er mogelijk op dat de chip niet door Samsung maar door TSMC is gemaakt. Er gingen al langer geruchten dat Apple zou overstappen naar TSMC, maar deze stap zou volgens diezelfde geruchten pas bij de A8-chip gebeuren.

De release van de iPhone 5S zal naar verwachting eind dit jaar plaatsvinden. Mogelijk zal Apple ook met een goedkopere versie van de iPhone komen. De presentatie van de iPhones zal later dit jaar plaatsvinden.