Steve Jobs zou zich in de maanden voor zijn overlijden volledig hebben gericht op het ontwerpen van de iPhone 5. Dit hebben diverse Amerikaanse bronnen de afgelopen weken gemeld.

“Geen tijd voor 4S”

Perfectie kost tijd, zegt men. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom er voor een upgrade van de iPhone 4 is gekozen: de iPhone 4S. Jobs zou zich bewust niet hebben bemoeid met de ontwikkeling van de iPhone 4S. Hier was, gezien zijn slechte gezondheid, geen tijd meer voor. Steve Jobs overleed op 6 oktober dit jaar, 2 dagen na de iPhone 4S release.

De iPhone 5 was het laatste project waar Steve Jobs van begin tot eind zeer nauw bij betrokken was

aldus één van de bronnen, analist Ashok Kumar. Aangezien de iPhone 5 Jobs laatste project was wordt verwacht dat de iPhone 5 wel eens een cult-status zal kunnen krijgen.

Volledig nieuw ontwerp

Een bron heeft tegen CNET gezegd dat de iPhone 5 een volledig nieuw ontwerp krijgt. De iPhone wordt dunner dan de iPhone 4S en zal een groter scherm krijgen.

Grote kans dus dat een aantal eerder uitgelekte features  inderdaad hun entree zullen maken in de iPhone 5. Welke hebben ook alweer de revue gepasseerd?

Volgens de analist zal het nieuwe toestel in de zomer van 2012 gelanceerd worden, tijdens het Apple evenement voor ontwikkelaars. We wachten in spanning af en houden jullie uiteraard op de hoogte van het laatste nieuws!