Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de iPhone 5 meer dan 2 miljoen keer is besteld in de eerste 24 uur van de pre-order. Dat is een verdubbeling van het vorige record van de iPhone 4S. Van de vorige iPhone werden er in de eerste 24 uur ruim 1 miljoen verkocht. Bij de iPhone 4 waren er ongeveer 600.000 voorbestellingen.

Sinds afgelopen vrijdag kan de iPhone 5 in een zevental landen worden voorbesteld. De vraag naar de iPhone 5 overtrof de verwachtingen van Apple. De meerderheid van de pre-orders kan nog steeds bezorgd worden op 21 september, de rest van de leveringen schuift op naar oktober.

Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing, was natuurlijk razend enthousiast:

iPhone 5 pre-orders have shattered the previous record held by iPhone 4S and the customer response to iPhone 5 has been phenomenal. The iPhone 5 is the best iPhone yet, the most beautiful product we’ve ever made, and we hope customers love it as much as we do.

In Nederland begint de pre-order aanstaande vrijdag, 21 september. De iPhone 5 ligt een week later op 28 september hier in de winkels. De prijzen van de iPhone 5 bij T-Mobile zijn vandaag al uitgelekt. De iPhone 5 prijs bij Vodafone en KPN volgt uiterlijk vrijdag.