Apple heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) de nieuwe versie van iOS gepresenteerd. In iOS 7 is het uiterlijk van het besturingssysteem volledig op de schop gegaan. iOS 7 heeft een versimpeld en flat design gekregen. Ook worden er nieuwe kleurpalleten en lettertypes gebruikt in de nieuwe versie.

Veel van de aankondigingen die werden gedaan tijdens de ontwikkellaarsconferentie waren een bevestiging van geruchten die vaak al wekenlang rond gingen. Zo heeft het toegangsscherm een metamorfose gekregen en heeft iOS 7 een automodus gekregen. Ondanks dat zijn er ook andere veranderingen aangekondigd.

Volledig vernieuwd uiterlijk iOS 7

Het nieuwe control center
De opvallendste verandering van het besturingssysteem voor iPhone en iPad is het uiterlijk. Deze ziet er in iOS 7 een stuk simpeler en platter uit dan zijn voorgangers. Ook worden er nieuwe kleuren gebruikt en zijn de iconen van de standaard applicaties aangepast naar de nieuwe stijl. Deze zullen daarnaast ook worden aangepast zodra je je iDevice 90 graden draait. De iconen zullen hierdoor beter te zien zijn.

Daarnaast hebben veel standaard functies een make-over gekregen. Het berichtencentrum is vanaf nu beschikbaar vanaf het ontgrendelscherm en bevat meer informatie. Ook is het vanaf nu mogelijk om te multitasken. Door middel van de home-knop zul je nu sneller van de ene naar de andere app kunnen switchen.

Veel nieuwe opties in iOS 7

Multitasken is nu mogenlijk op de iPhone
Het nieuwe Control Centrer moet ervoor zorgen dat veelgebruikte functies makkelijker te vinden en te gebruiken zijn. Via het Control Center kun je bijvoorbeeld je schermhelderheid bepalen, Wi-Fi gemakkelijker in- en uitschakelen, maar heb je ook je muziekfuncties sneller bij de hand.

Siri heeft er sinds vandaag ook een vriendje bij. Je hebt nu namelijk ook de optie om voor een mannelijke stem te kiezen en er zijn een hoop nieuwe commando’s bijgekomen dankzij de integratie met Bing. Siri heeft daarnaast meer functies voor gebruik in de auto gekregen.

Ook Safari is compleet vernieuwd. Door naar beneden te scrollen zal de adresbalk verdwijnen. Hierdoor kun je je beter concentreren op dat gene wat op websites is te vinden. Bij het intypen van tekst in de adresbalk zullen suggesties voor zoekopdrachten en websites worden gedaan. Deze functie zat al in Mac OS, maar zal nu ook in iOS te vinden zijn.

Mocht je iPhone zijn gestolen na een update naar iOS 7, dan hebben we goed nieuws. Je kan er namelijk voor zorgen dat je iPhone niet te gebruiken is zonder in te loggen met de inloggegevens van de eigenaar.

Bekijk hieronder de ‘launch commercial’ van iOS 7 voor een compleet beeld van alle nieuwe functies.

De betaversie van iOS 7 is per direct beschikbaar voor ontwikkelaars. De stabiele versie voor consumenten zal naar verwachting in de herfst volgen. Waarschijnlijk zal dan ook de nieuwe iPhone worden aangekondigd.