iPhone 5S: stapel

Apple heeft de iPhone 5s officieel gepresenteerd. Het aluminium toestel gaat de iPhone 5 vervangen en bevat enkele mooie verbeteringen:

  • 64-bit A7-processor
  • verbeterde camera
  • vingerafdrukscanner

De iPhone 5s komt in 3 kleuren: goud, zilver en grafiet. Vanaf 20 september ligt het toestel in de winkels in oa de VS, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland en België komt de iPhone 5s in december op de markt voor een prijs vergelijkbaar met de iPhone 5.

The most forward-thinking phone we’ve ever created

A7: de eerste 64-bit chip in een smartphone

iPhone 5S: CPU

Apple is de eerste die een 64-bit chip in een telefoon stopt. De A7 heeft meer dan 1 miljard transistoren. De processor en grafische chip zijn verdubbeld in snelheid en maar liefst 40 keer sneller dan de eerste generatie iPhones.

Verbeterde camera

iPhone 5S camera

De camera in de iPhone 5s heet een nieuw door Apple ontworpen lens met 5 elementen en een F2.2 aperture. Door de dynamic local tone map stelt de camera-app meteen de juiste witbalans en iso-waarde in, voordat de gebruiker hier zelf iets aan hoeft te veranderen. De nieuwe flitser zorgt voor een optimale kleurtoon. De resolutie van de camera blijft gelijk (8 megapixel), maar de pixels zelf worden groter (1.5µ), wat een beter en scherper beeld oplevert.

Vingerafdrukscanner: Touch ID

iPhone 5S vingerafdrukscanner

Om de veiligheid te garanderen, komt de iPhone 5s met een vingerafdrukscanner, Touch ID genoemd. De sensor is 170 micron dun met een resolutie van 500 ppi en meet onder de bovenste huidlaag. De vingerafdruk wordt gecodeerd opgeslagen op het apparaat zelf en niet naar Apple servers of iCloud gestuurd.

Meer over de iPhone 5s

Als eerste de iPhone 5s?

Wil jij als eerste in Nederland de iPhone 5s in handen hebben? Meld je dan snel aan en wij sturen je gratis en vrijblijvend een e-mail als hij in Nederland arriveert:

Houd mij op de hoogte van de iPhone 5s release