Het lijkt erop dat de iPhone 5S kan gaan beschikken over een 1080p FaceTime camera. De huidige iPhone 5 FaceTime camera beschikt nog over ‘slechts’ 720p.

Nieuwe cameramodule

OmniVision, de fabrikant van de FaceTime camera heeft vandaag een nieuwe cameramodule aangekondigd. De camera kan videobeelden opnemen in 1080p met een framerate van maar liefst 60 beelden per seconden. De hogere framerate zal zorgen voor scherpere en soepelere beelden.

De OV2724-sensor, zoals de chip heet, is de kleinste full-hd camera in het assortiment van OmniVision. Dit maakt hem uitermate geschikt als FaceTime camera. OmniVision roemt met name de lichtgevoeligheid van de nieuwe camera.

Op tijd voor de iPhone 5S?

Het is nog niet zeker of de 1080p Facetime camera op tijd klaar is voor de iPhone 5S, of dat we moeten wachten op de iPhone 6. De nieuwe camera gaat deze zomer in productie. Met een beetje geluk zou deze eind zomer gereed moeten zijn. In dat geval kan de camera nog geïntegreerd worden in de iPhone 5S. De verwachting is dat deze in de herfst van 2013 gelanceerd wordt.