In de periode voor een aankondiging van Apple barst het altijd van de geruchten. De geruchtenstroom rondom de iPhone 5 was echter extreem hoog. Achteraf niet heel verrassend aangezien het blijkt dat er toch wel er veel is uitgelekt.

Bijna 2 weken geleden presenteerden we de 10 meest waarschijnlijke geruchten, vandaag kijken we welke inderdaad waarheid zijn geworden.

#10: De iPhone 5 krijgt een nano-sim

Micro sim iPhone 4Zoals verwacht krijgt de iPhone inderdaad een nano-sim, een kleinere variant van de huidige micro-sim. Apple heeft hier tijdens het event overigens weinig aandacht aan besteed.

Met de vorige overgang van sim naar micro-sim was het nog mogelijk om de simkaart zelf bij te knippen. Met de nano-sim zal dit geen nut hebben. Nieuwe iPhone 5 bezitters zullen dus een nieuw simkaartje moeten aanvragen bij hun provider.

Eerder dit jaar werd deze nieuwe simkaart als standaard uitgeroepen door standaardenorganisatie ETSI. De nano-simkaart is ontworpen door Apple en aangepast door Motorola en BlackBerry-maker RIM. Apple zal andere fabrikanten kosteloos gebruik laten maken van het ontwerp.

 #9: NFC-chip

NFC PassbookApple heeft de iPhone 5 niet voorzien van NFC mogelijkheden. Opvallend, aangezien de meeste van Apples concurrenten wel gebruik maken van NFC.

Volgens Apple-topman Phil Schiller bevat Passbook alle opties die de klanten willen, wat NFC in zijn ogen onnodig maakt.

In een interview met AllthingsHD gaat hij er ook verder op in waarom de iPhone 5 niet voorzien is een draadloze oplaad functionaliteit.

 

#8: Kleinere dock connector

Dock converter

De iPhone 5 bevat inderdaad een kleinere dock-connector.

De oude 30-pins connector wordt vervangen door een 8-pins connector. De nieuwe connector  is ‘reversible’, zodat je hem nooit verkeerd om in je iPhone kunt pluggen.

De kleinere dock connector maakt ruimte voor de koptelefoon aansluiting die zoals verwacht naar de onderkant is verhuist.

 

#7: de iPhone 5 wordt dunner

iPhone vergelijkingJa, de iPhone is inderdaad weer een stukje dunner geworden. De precieze dikte was zelfs al voorspeld, namelijk 7,6 millimeter.

Met de lengte zaten we slechts 0,03 mm naast de daadwerkelijke afmeting (123,8 mm). De breedte verschilt ook amper (0,13) met de daadwerkelijke omvang (58,6 mm)

Eerder verschenen er al verschillende foto’s waarop het verschil tussen de 3 iPhone modellen al te zien is.

 

#6: Dunner scherm

Dunner schermZoals de geruchten al voorspelden, heeft de iPhone 5 een dunner scherm gekregen.

Dit is te danken aan de “in-cell” technologie, waarbij de aanraakgevoelige mogelijkheden in het scherm zitten, in plaats van in een extra laag bovenop het scherm. Een dunner scherm betekende dus automatisch een dunnere iPhone. Ook dit was vooraf al bekend.

Het dunnere scherm wordt geproduceerd door G Display, Japan Display and Sharp.

 

#5: iPhone 3GS en iPhone 4 verdwijnen

iPhone 3GS

Wij hadden verwacht dat de iPhone 3GS en iPhone 4 zouden verdwijnen. En dat Applde de iPhone 4S 8GB en iPhone 4S 16GB zou blijven verkopen.

Hier is niks over bekend gemaakt en daarom gaan we er maar vanuit dat we er hier naast zaten.

 

 

 

#4: Geen glazen achterkant meer

Kapotte glazen achterkant

Zoals verwacht is de achterkant van de iPhone 5 bijna geheel van aluminium. Dit voorkomt snelle schade aan de achterkant van je toestel.

Apple heeft ook naar de kwetsbaarheid van de voorkant gekeken, aangezien deze wel nog uit glas bestaat. Allereerst wordt er voor de iPhone 5 gebruik gemaakt van een stekere glassoort; genaamd Gorilla Glass.

Daarnaast wordt de glazen plaat aan de hoeken volledig beschermd door de metalen rand rondom het toestel. Wat de kans op gebroken glas aanzienlijk zal verkleinen.

#3: Groter scherm

Groter schermOver het grotere scherm was vrijwel alles al bekend. Zo blijkt de nieuwe iPhone inderdaad over een resolutie van van 1136×640 te beschikken.

De uitgelekte geruchten over een groter scherm waren vaak ook voer voor designers. Het afgelopen jaar verschenen veel verschillende iPhone 5 concepten, vrijwel allemaal voorzien van een groter scherm.

 

 

 #2: A6-chip

A6-chip

Eind augustus verschenen er foto’s van de iPhone 5 waar een A6-chip te zien was. Ondanks de twijfel of de foto’s echt waren zat de maker in ieder geval wel in de juiste richting.

De iPhone 5 wordt namelijk voorzien van de veel snellere A6 processor.

 

 

 

#1: Beschikbaar vanaf begin oktober

5 oktoberEen gerucht waar we gelukkig naast zaten. De iPhone 5 is niet vanaf 5 oktober beschikbaar, maar al vanaf 28 september. In sommige landen zelfs al eerder.

De pre-order is ondertussen wel al gestart voor Nederland.

 

 

 

 

Verdere uitgelekte items

Naast de bovenstaande uitgelekte features publiceerden we eerder ook al geruchten over de nieuwe EarPods, Dock adapter en de Lightning kabel.

Het lijkt er dan ook op dat de iPhone 5 een van de slechtst bewaarde Apple geheimen ooit is, waardoor de presentatie voor sommige bezoekers misschien wat tegen viel. Maar als we alle specificaties op een rijtje zetten blijft het wat ons betreft toch een indrukwekkend toestel!