Het lijkt inmiddels een internationale sport geworden: het analyseren van Apple’s uitnodiging voor het iPhone event. In 2011 was er een uitnodiging met 4 icoontjes. In 2012 was het niet moeilijk om te speculeren wat de ‘5’ op de uitnodiging moest betekenen. Maar wat maken we van de huidige kleurrijke bollenplaat?

We hebben 10 interessante conclusies over de uitnodiging voor het iPhone Event verzameld. Serieus en grappig, waarschijnlijk en vergezocht, allemaal door elkaar.

iPhone Event uitnodiging onder de loep:

Uitnodiging Apple iPhone Event 2013

  1. Natuurlijk staan de kleuren van de bollen waar de nieuwe iPhone in beschikbaar gaat zijn.
  2. Er staan 25 cirkels op de uitnodiging (volledig of gedeeltelijk). Omdat 25 het kwadraat is van 5, en kwadraat in het Engels ‘square’ heet, moet de S in iPhone 5S wel “five squared” betekenen.
  3. Slechts 2 van de bollen zijn groen. Vergezochte conclusie: de nieuwe iPhone is slecht voor het milieu (Greenpeace, kom er maar in).
  4. De 4 lege cirkels staan voor de verloren directieleden van Apple: Steve Jobs, Scott Forstall, John Browett en (recentelijk) Bob Mansfield.
  5. De zin “This should brighten everyone’s day.” slaat op nieuwe technologie in de iPhone die ervoor zorgt dat het scherm (beter) leesbaar wordt in de volle zon.
  6. De overlappende cirkles lijken verdacht veel op Venndiagrammen. Vast bedoeld als hint naar de groeiende verzameling van iPhones.
  7. Als je het pad van de punten volgt, krijg je een nieuwe gesture die de geest van Steve Jobs oproept.
  8. De polkadots zijn gestileerde vingerafdrukken. Een hint naar de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S.
  9. Meerdere kleuren staat voor multi-user support dat Apple toevoegt in een volgende versie van iOS 7.x.
  10. De gekleurde balletjes suggereren dat iOS 7 gesponsord wordt door Smarties. Of Skittles. (Zie Android KitKat voor context.)

Wil jij als eerste de iPhone 5S?

Wil jij als eerste in Nederland de iPhone 5S of iPhone 5C in handen hebben? Meld je dan aan voor de (gratis) iPhone 5 E-mail Alert. Wij sturen je dan direct een mailtje als de iPhone 5S of 5C te bestellen is.

Jouw naam

Voorkeur provider


no spam Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens • We versturen geen spam
E-mail Gratis service • Je kan je altijd direct vanuit elke e-mail afmelden