De iPhone 5S en de goedkopere variant, de iPhone 5C, zullen al op 20 september te koop zijn. Dit meldt onder andere het Japanse Nikkei aan de hand van betrouwbare bronnen.

Eerder berichtten we al Apple tijdens een persevent op 10 september de iPhone 5S en 5C zou willen presenteren. Naast de iPhones zou Apple volgens de geruchten ook een iPad 5 en iPad Mini 2 willen presenteren. Deze zouden echter pas in oktober in de winkels liggen.

10 september presentatie; 20 september in de winkels

Volgens eerdere geruchten zouden de iPhone 5S en 5C pas in oktober in de winkels te vinden zijn. Maar volgens verschillende Amerikaanse media zouden de opvolgers van de iPads, de iPad 5 en iPad Mini 2, tegen die tijd te koop moeten zijn.

De nieuwe iPhones zouden dus een aantal weken eerder beschikbaar moeten zijn. Dit ligt in lijn met eerdere jaren. Vorig jaar werd de iPhone 5 op 12 september gepresenteerd en lag hij op 21 september in de Amerikaanse schappen. Nederlanders moesten een weekje langer wachten. De iPhone 5 werd hier pas vanaf 28 september verkocht.

Of dit betekent dat wij nu weer langer moeten wachten op de opvolger van de iPhone 5 is niet bekend. Het verschil tussen de releasedata is namelijk met de jaren steeds korter geworden.

Gekleurde iPhones

Het duurt dus mogelijk nog een kleine maand voordat de langverwachte opvolger van de iPhone 5 gepresenteerd zal worden. Ondertussen gaat de geruchtenstroom over de iPhone 5S en iPhone 5C verder.

Zo zouden beide iPhones in meerdere kleuren, naast de bekende zwarte en witte, worden uitgebracht. Een goudkleurige iPhone 5S zou al zijn bevestigd. Daarnaast zou de “C” in iPhone 5C een verwijzing naar ‘colors’. Eerder verschenen er al afbeeldingen van de iPhone 5C in verschillende kleuren.

We moeten dus nog een paar weken wachten tot we meer weten. Het lijkt er in ieder geval op dat het een kleurig najaar wordt. Kun je de spanning nog een beetje aan? En in welke kleur zie jij de iPhone graag verschijnen?