Apple zal volgende week op 10 september tijdens een pers evenement de nieuwe iPhone 5C  en de iPhone 5S gaan aankondigen. Het lijkt erop dat de prijs van de 5C inmiddels is uitgelekt. Dat meldt Geeky Gadgets vandaag.

iPhone prijs

De iPhone 5C zal zoals verwacht het instapmodel worden van Apple. Tot nu toe gingen er geruchten over een prijs tussen de € 300 en € 500. En dit lijkt te kloppen, want het instapmodel van de iPhone zal $ 449 worden. Aldus een ‘onbekende bron’ tegenover de Geeky website.

Over het algemeen liggen de prijzen van de Amerikaanse en de Europese markt iets uit elkaar, waardoor te verwachten is dat de iPhone 5C in dit geval rond de € 470 zal gaan kosten, dit is ruim € 200 goedkoper dan de iPhone 5.

De iPhone 5S zal dezelfde prijs krijgen als de iPhone 5 nu heeft. Dat is op dit moment € 676. De iPhone 5 zal op zijn beurt in prijs verlaagd worden en dezelfde prijs krijgen als de huidige iPhone 4S. Dit zal dan € 574 worden.

Apple probeert met drie verschillende prijsmodellen de gehele smartphone markt te bedienen en de concurrentie aan te gaan met de goedkopere Android toestellen.

De prijzen moeten uiteraard nog bevestigd worden door Apple.

Als eerste de prijs van de nieuwe iPhone weten?

Wil je deze als eerste de definitieve prijzen van de nieuwe iPhone weten? Meld je aan voor de (gratis) e-mailalert. Dan sturen wij je een e-mail als de Nederlandse releasedatum en prijzen bekend zijn.

Als eerste op de hoogte van de iPhone 5S/C release