September staat bijna voor de deur en naar alle waarschijnlijkheid zal Apple dan de nieuwe iPhone presenteren. De geruchten rondom de opvolger van de iPhone 5 stapelen zich met de dag op. Zo zal er naast de echte opvolger mogelijk ook een goedkopere variant van de iPhone, de iPhone 5C, gepresenteerd worden.

Toch weerhoud dat designers er niet van om hun eigen verbeelding te gebruiken. Designers Fabio Basile en Claudio Guglieri lieten hun fantasie de vrije loop en creëerden een iPhone 5S en meteen ook maar de iPhone 6. In een video, gemaakt door Ran Avni, laten ze zien hoe zij de nieuwe iPhones voor zich zien.

Doorlopend scherm en veel kleine aanpassingen

Het meest opvallende aan het concept van de designers is het scherm. Het 4.2-inch scherm gaat namelijk ook aan de achterkant door. De Home-knop zal volgens Basile en Guglieri minder aanwezig zijn. Verder luisteren de concepten naar de eerdere geruchten. Zo hebben beiden iPhones een A7-chip en draaien ze op iOS7.

De iPhone 6, die volgens de designers tegelijk met de iPhone 5S gepresenteerd moet worden, heeft nog extra aanpassingen. Zo zal het volume aangepast kunnen worden aan de omgeving, zullen de camera’s nog beter worden, zal het scherm met 5.1-inch nog groter zijn en zullen er in iOS7 nog meer functies te vinden zijn. Wat de extra functionaliteiten zullen zijn wordt echter uit de video niet duidelijk.

Hoe de iPhone 5S en de iPhone 6 er volgens de designers uit zullen komen te zien is hieronder te zien.

De aandacht is dus vooral gelegd op het scherm van de iPhones. Volgens de laatste geruchten is dat nou net een van de weinige punten waar Apple zich op zou hebben gericht bij de nieuwe iPhone. Vooral de batterij en het uiterlijk van iOS zou de prioriteit hebben gekregen.

De iPhone 5S zou volgens het laatste nieuws op 10 september gepresenteerd moeten worden. Maar hoe zou jij het vinden als Apple dan een iPhone met doorlopend scherm zou presenteren?