Het inruilen van je oude iPhone om korting te krijgen op een nieuwe kan sinds eind augustus al in de VS. Binnenkort kunnen ook Europeanen meedoen aan het inruilprogramma. Dit meldt 9to5Mac.

Volgens bronnen zou het personeel van Apple Store instructies hebben gekregen over het programma. Daarnaast zou dezelfde training ook in andere Europese landen van start gaan. Of Nederland daar ook bij hoort is nog niet bekend.

Inruilprogramma’s voor iPhones

Met het inruilprogramma is het sinds eind augustus mogelijk om in de Apple Store je iPhone in te wisselen tegen kortingen voor nieuwe iPhones.

Apple biedt echter al langer de mogelijkheid om je iPhone in te wisselen tegen geld. Via het recyclingprogramma kun je je iPhone, iPad of Mac registreren. Aan de hand van die registratie wordt een schatting van de waarde van je toestel gemaakt. Als je je iPhone vervolgens naar Apple opstuurt, wordt het bedrag naar je bankrekening overgemaakt.

Met het nieuwe inruilprogramma kan je gewoon langs de Apple Store gaan om de iPhone in te ruilen. Je iPhone hoeft dan dus niet meer opgestuurd te worden.

Lancering

Wanneer het ook in Nederland mogelijk zal zijn om je iPhone via de Apple Store om te ruilen is dus niet bekend. In Engeland moet het ergens in de komende maanden mogelijk zijn.

Wij zullen mogelijk langer moeten wachten. Het zal dus niet mogelijk zijn om bij de Nederlandse lancering van de iPhone 5s en iPhone 5c, op 25 oktober, gebruik te maken van het inruilprogramma. Wil je oude iPhone toch alvast verkopen, lees dan onze tips over hoe je het best je oude iPhone kunt verkopen.