Over een week zijn de iPhone 5s en iPhone 5c ook in Nederland te verkrijgen. Tot vandaag wisten we nog niet hoeveel de abonnementsprijzen zouden zijn. De website TelecomWijzer weet echter al te melden dat de iPhone 5s bij T-Mobile minstens €229,95 zal kosten.

iPhone 5s

De vergelijkingssite zou de hand hebben weten te leggen op een prijzenlijst van de telecomaanbieder. Hierop is te zien dat de prijs is gebaseerd op een iPhone 5s met 16GB opslag, in combinatie met het duurste abonnement.

iPhone 5s prijzen T-mobile

De prijs ligt hiermee een stuk hoger dan de iPhone 5 met 32GB opslag nu bij T-Mobile kost. Met het duurste abonnement is de iPhone 5 daar €209,95.

Prijzen iPhone 5c

De iPhone 5c wordt volgens de uitgelekte lijst verkocht vanaf €139,95 . Hierbij kan er op het 4G-netwerk 5GB worden verbruikt en onbeperkt worden gebeld.

iPhone 5c prijzen T-mobile

iPhone 5C minder populair dan iPhone 5S

De iPhone 5c mag dan weliswaar goedkoper zijn dan zijn grote broer. De gekleurde iPhone blijkt daarentegen wel een stuk minder populair dan de iPhone 5s: 27% van de mensen die in september een iPhone kocht ging voor een iPhone 5c. Terwijl 64% voor de iPhone 5s ging en 9% voor de 4s ging. Zo blijkt uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners.

Volgens geruchten zou Apple daarom de productie van de iPhone 5c hebben gehalveerd. Toch kan de verkoop van de nieuwe iPhones als een succes worden ervaren. Bij elkaar opgeteld werden er meer iPhones verkocht dan tijdens de introductie van de iPhone 4s en iPhone 5.

Of de iPhone 5c hier een groter succes zal worden, zal vanaf volgende week moeten blijken, als de nieuwe iPhones ook hier te verkrijgen zijn.