Apple is bezig met het testen van grotere schermen voor de iPad en iPhone. Dat melden althans diverse -vaak goed ingelichte- nieuwsbronnen.

The Wall Street Journal meldt dat Apple bezig is een iPhone te testen met een scherm van 5 inch. Dat zou een inch groter zijn dan het schermformaat van de iPhone 5. De iPad wordt volgens de krant getest in varianten tot 13 inch groot. De laatst uitgebrachte iPad heeft een scherm ter grootte van 9,7 inch.

Geruchten over grotere iPhone

Eerder meldden ook Reuters en de Taiwanese krant Commercial Times dat Apple aan een grotere iPhone zou werken. Reuters wist te melden dat Apple aan twee grotere iPhones werkt, een van 4,7 inch en een ander van 5,7 inch.

Tim Cook, Apple’s CEO, gaf eerder aan de focus op andere punten te willen leggen dan het uiterlijk van de iPhone. De accuduur en snelheid van de iPhone zouden hierbij een hogere prioriteit hebben.

Meer verschillende iPhones

Dat Apple aan het testen is met grotere schermen betekent niet meteen dat deze ook daadwerkelijk in productie gaan. Apple test vaker meerdere varianten om te kijken of een product prettig werkt.

Toch zou het niet vreemd zijn als Apple binnenkort grotere iPhones en iPads presenteert. Geruchten over grotere schermen gaan al langere tijd rond.

Daarnaast bracht de concurrentie de afgelopen jaren verschillende formaten apparaten uit in diverse prijscategorieën. Met het nieuws dat er met grotere schermgroottes wordt getest zou Apple hierin mee willen gaan. Ook gaan er al langere tijd geruchten over een goedkopere variant van de iPhone. Van deze iPhone Lite zijn al vermeende afbeeldingen op internet geplaatst.

Tim Cook liet eerder weten dit jaar ‘spannende’ nieuwe apparaten te zullen presenteren. Welke dit zullen zijn zullen we naar verwachting dit najaar te horen krijgen, wanneer deze apparaten zal presenteren. Welke apparaten hoop jij dat Apple zal presenteren? En kijk jij uit naar een grotere iPhone of iPad?