De iPhone 5C komt naar Nederland! Dat is een ding wat vrijwel zeker is nu er foto’s van een Nederlandse iPhone 5C-handleiding op internet zijn verschenen.

Op de foto’s, die door Ctech zijn gepost, zijn de bekende handleidingen te zien. In het Nederlands wordt uitgelegd waar alle knoppen en aansluitingen zich bevinden. Het vermoeden bestond dat Apple zich met de budget iPhone zou gaan richten op de Aziatische markt, maar de afbeeldingen lijken een komst naar de westerse markt te bevestigen.

Foto’s handleiding en verpakking opgedoken

De afbeeldingen tonen verder weinig bijzonderheden. Op de ‘Starters guide’ worden de volumeknoppen, home-knop en lightning-aansluiting uitgelicht. Deze zijn nog steeds op dezelfde plekken als bij eerdere iPhones te vinden. Verder ziet de iPhone er precies zo uit als op eerder uitgelekte foto’s.

Vorige week lekten er al foto’s van de verpakkingen van de iPhone 5C uit. Hierop valt op te maken dat Apple voor de iPhone 5C een verpakking heeft gekozen die lijkt op die van de iPod Touch. Het gaat hierbij namelijk om een compact plastic doosje, met een transparant venster. Hierdoor is gemakkelijk te zien welke kleur je in handen hebt. De “C” in de naam staat ten slotte niet voor niets voor “color”.

Specs en kleurtjes

Volgens de geruchten is de iPhone 5C goedkoper dan zijn grote broer, de iPhone 5S, dankzij een plastic behuizing en minder specificaties. Als we de laatste geruchten moeten geloven dan zal de iPhone 5C een 4-inch scherm met 1136 × 640 resolutie bevatten. Dit wordt aangedreven door een dual-core processor met 1GB RAM-geheugen. Daarnaast zal de iPhone 5C uitgerust zijn met twee camera’s, aan de voorkant een 1,2 megapixel en aan de achterzijde een 8 megapixel. Daarnaast zal de iPhone 5C uitgerust zijn met het nieuwste besturingssysteem, iOS 7.

De iPhone 5C en de iPhone 5S worden naar verwachting op 10 september gepresenteerd. Werknemers van de iStores zouden voor de twintigste geen vrij meer mogen vragen. Dit zou er op wijzen dat de iPhones vanaf dan verkocht zullen worden. Dit bevestigt eerdere geruchten over de releasedatum.

Over iets meer dan een week zouden de nieuwe iPhones dus gepresenteerd moeten worden. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de release en de specificaties van de nieuwste iPhone, we kunnen je een seintje geven via onze gratis iPhone 5 e-mail alert (al meer dan 50.000 mensen gingen je voor).