De nieuwe iPhones zijn dit jaar op 10 september gepresenteerd. Dit jaar was anders dan voorgaande jaren. Want Apple presenteerde niet 1, maar 2 nieuwe iPhones: een iPhone 5s én een iPhone 5c.

iPhone 5S en 5C release in Nederland

  • iPhone 5S en iPhone 5C te koop in eerste landen: 20 september 2013
  • iPhone 5S en iPhone 5C te koop in Nederland: 25 oktober 2013 

De nieuwe iPhones kwamen op 20 september uit in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Nederland volgt dus ruim een maand later, net als in 33 andere landen (waaronder België).

iOS 7 release

iOS 7 werd in juni al aangekondigd en komt 18 september uit voor iedereen. Het vernieuwde besturingssysteem is geschikt voor de iPhone 4, 5, iPad 2 en later de iPod Touch 5. De iPhone 5S en 5C worden standaard verscheept met iOS7.

Data iPhone 5 release

In 2012 had Apple op 4 september een Apple iPhone Event aangekondigd. Volgens verwachting werd de iPhone 5 ook daadwerkelijk 12 september aangekondigd. De verkoop startte 9 dagen later, op 21 september, in de eerste landen. Nederland was een week later aan de beurt. Vanaf 28 september lag de iPhone 5 hier in de winkels.

Aangepaste releasecyclus iPhones

Wachten op de iPhone 2G (2007)

Vroeger was de wereld rondom Apple simpel. Er waren 3 grote events: Macworld Expo in januari (later vervangen door het iPad event), WWDC in juni/juli, en het jaarlijkse iPod event in september. Tijdens de WWDC werd jaarlijks een nieuwe iPhone aangekondigd, die niet veel later in de winkels zou liggen. Een kleine uitzondering was de allereerste iPhone, die in januari 2007 werd aangekondigd. Maar ook bij deze iPhone 2G startte de verkoop in juni.

iPhone 4S: eerste presentatie in oktober

Nadat Apple gebroken had met het vaste schema van een jaarlijkse iPhone release in juni, kwam in september een uitnodiging voor een Apple iPhone event in oktober. Uiteindelijk zou 4 oktober 2011 de iPhone 4S aankondiging komen. Op 28 oktober 2011 kwam deze nieuwe iPhone beschikbaar in Nederland.

In 2012 bleek dat het geen eenmalig uitstapje was. De WWDC 2012 ging, net als in 2011, voorbij zonder de presentatie van een nieuwe iPhone. De uiteindelijke presentatie van de iPhone 5 volgde in september. Na  de iPhone 4S en de iPhone 5 lijkt het er dus op dat we de iPhone keynote voortaan in de herfst kunnen verwachten. De nieuwste iPhones (de iPhone 5S en iPhone 5C) komen in september 2013 op de markt.

De iPhone 5S en 5C zullen met het sterk vernieuwde iOS 7 in de winkels liggen.

Als eerste op de hoogte van de Nederlandse iPhone 5s en 5c prijzen?

Wil je deze als eerste weten wanneer je de nieuwe iPhones kunt kopen en tegen welke prijs? Meld je aan voor de (gratis) e-mailalert. Dan sturen wij je een e-mail als de Nederlandse prijzen bekend zijn.

Als eerste op de hoogte van de iPhone 5s en 5c release